AKTUELNO

Kapiten košarkaša Partizan Novica Veličković neće putovati u Viljnus na meč protiv Lijetuvos Ritas u 7. kolu Evrokupa, ali uprkos tome crno-beli pokušati da ostvare pobedu, izjavio je trener Miroslav Nikolić.

- I tokom pauze smo imali puno problema sa povredama, a ti problemi nisu nestali ni sada. U Viljnus neće putovati Veličković koji je imao povredu tetive i rešili smo da ga sačuvamo, kao ni Tomić, dok ćemo ostale probleme pokušati da do sutra rešimo koliko možemo. Protivnik je jaka ekipa, igraju modernu, evropsku košarku i jako su opasni - rekao je Nikolić za klupski sajt.

Prema njegovim rečima Partizan u Litvaniji neće kalkulisati.

- Igraćemo bez kalkulacija, sa željom da pobedimo i učinićemo sve da to ostvarimo. Videćemo koliko su naše želje realne, ali odustajati nećemo. Meni je važno da ostvarimo kontinuitet u igri, da igramo dobro i da se mladi igrači kroz ovakve utakmice razvijaju", istakao je Nikolić.

Mladi košarkaš Aleksandar Aranitović dodao je da je prvi međusobni meč pokazao kako iskusna ekipa kao što je Lijetuvos Ritas zna da kazni padove.

- Putujemo u Viljnus sa željom da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, da odigramo dobro, angažovano i da iz te igre pokušamo da dođemo do pobede - rekao je Aranitović.

Utakmica Lijetuvos Ritas - Partizan igra se sutra sa početkom u 18 sati.

#KK Partizan

#Miroslav Nikolić

'