AKTUELNO

U svim mlađim kategorijama "Crvene zvezde" i reprezentacije, Petar Puača je mreže rivala pretvarao u froncle! Posebno inspirisan je bio na brojnim međunarodnim turnirima, gde je po nepisanom pravilu proglašavan za najboljeg igrača i strelca. Posebno ga je zapamtio slavni Italijan Frančesko Toldo, jer mu je na poznatom turniru u Vijaređu spakovao četiri lopte iza leđa.

Voditeljka Jovana Jeremić je u okviru ''Novog vikend jutra'' na televiziji Pink, imala priliku da ugosti Petra Puača koji je sa njom podelio svoju veliku životnu ispovest.

KARIJERA - OD NEMILA DO NEDRAGA

- Moj život je bio kontraverzan od rođenja, stalno ide od nemila do nedraga. Odrastao sam sam sa majkom, rođen sam 1972. godine. Otac nas je ostavio kada sam imao dva meseca, i nikada ga nisma video, ni na slici. On je crnogorskog porekla, zna se ko je i šta je. Zove se Slavko Matjašević. Nisam nosio očecvo prezime, nosim mamino prezime. Očeva ljubav i podrška su mi falili, ali da, majka mi je bila i otac i majka. Ceo taj period odsrastanja je bila uz mene - započeo je svoju ispovest Puača.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakao, njega je otkrio Stevan Ostojić koji je bio skaut u Zvezdi, i sa osam godina, došao je u taj klub.

- Stvarno sam bio "vunderkid", davao sam po sto golova u sezoni, i te sezone sam oborio rekord Darka Pančeva. Postao sam zlatna kopačka Evrope. To mi je priznanje uručio Rosi, u Rimu, i to mi je najdraže priznanje u karijeri. Imam sreće da je CZ pre nego je postala prvak Evrope, tu je bio šekularac koji me sa 16 godina poveo za prvi tim Zvezde. Igrati sa takvim asovima kao što su Piksi, Prosinečki, Pančev... To je velika stvar - dodao je on.

Najveća želja, kako kaže Puača bila je ta da odigra večiti derbi, što se desilo čak 4 puta.

- Posle svega toga, ušao sam u prvi tim Zvezde, i posle toga sam otišao u Partizan. Sa Kleom, Stojkovićem, i još par njih, pa sam se opet vratio u Zvezdu - rekao je Puača.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle svega toga, Puača je igrao u Italiji, Španiji i Švedskoj, gde je dobio nadimak "Švedski Ronaldo".

- Bio sam sklon porocima. Prvi su bili izlasci, gde sam trošio mnogo para. Najviše sam potrošio oko 55 hiljada maraka u Monte Karlu. Ja sam posle lutanja i noćnog života, pronašao ženu svog života, Ivonu, sa kojom imam ćerku. Nju mi je Bog poslao - rekao je Puača.

Foto: TV Pink Printscreen

POROCI

Kako je dodao, za vreme bavljenja fudbalom, stalno je pomagao ljudima kojima je pomoć bila neophodna. Davao je, otkriva, oko 150 hiljada maraka za manastire, bolnice crkve i slično.

Govoreći o novcu i trošenju, Puača ističe da je svaki fudbaler devedesetih uživao da živi na "visokoj nozi" te je i to jedan od razloga basnoslovnog trošenja.

ŠKOLA FUDBALA

Puač je takođe, osnovao akademiju u Novom Sadu, a ona je do sada iznedrila nekoliko poznath fudbalera poput Dejana Zukića prvotimca Vojvodine, Miloša Zlatara iz Proletera, Ivana Dokića iz Spartaka, Ognjena Obradova iz Bačke...

Foto: TV Pink Printscreen

POZNANSTVO SA ARKANOM

Puača otkriva da je bio Arkanov i Mandin igrač, a tokom bavljenja fudbalom, od njih je dobio ogromnu podršku, kako finansijsku, tako i psihičku.

Foto: Privatna arhiva

- Prvi pejdžer, auto koji sam prodao Aci Lukasu, pa skupa odeća, mobilni telefoni... Meni je Arkan bio kao drugi otac. Proveravao me, zvao u 11 sati. Tada nije bilo mobilnih, nego zove na fiksni. Dakle, kao otac. Arkan je mene posle svoje porodice, ubedljivo najviše voleo, to može i Ceca da potvrdi. Išao sam im na svadbum rođendane... Stalno smo provodili vreme zajedno... - priča on.

Puača se prisetio i jednog sukoba sa Arkanom:

- Jednom sam omašio neke penale, i Arkan mi je rekao da više ne smem da pucam penale, i na prvoj sledećoj sam pucao penal. Bio je određen drugi igrač, i ja sam mu oteo loptu i pucao. Sećam se da mi je ovaj rekao da će se ljutiti komandant, ali ja sam verovao u sebe... - prisetio se Puača te istakao da je njegov penal uprkos zabrani, oduševio Arkana.

Autor: