AKTUELNO

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas održao sednicu, na kojoj je doneo Zaključak da se odlažu sve javne manifestacije i sva druga javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru do poboljšanja epidemiološke situacije, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Takođe, obavezuju se pravna lica i preduzetnici koja organizuju javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru na striktno i dosledno poštovanje mera koje su određene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Naredbom o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 i Naredbom o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru - stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se obavezuju republičke i gradske inspekcije da pojačaju inspekcijsku kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa ovlašćenjima i preporukama Republičkog kriznog štaba, kao i javne ustanove (zdravstvene, predškolske i školske ustanove, republičke i gradske institucije, kao i drugi poslovni subjekti) da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID 19 oboljenja.

- Komandant Štaba za vanredne situacije grada Valjeva Lazar Gojković, apelovao je na građane da se vakcinišu, kao i da striktno poštuju mere koje su trenutno na snazi - navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave.

U Valjevu je već danima unazad nepovoljna epidemiološka situacije. U bolnicu stižu pacijenti sa sve težom kliničkom slikom, a trenutno se na lečenju nalazi čak 136 pacijenata sa simptomima korona virusa! U Kovid ambulanti Doma zdravlja dnevno imaju i po 700 pregleda, ogromne su gužve, ali i veliki pritisak na lekare i drugo medicinsko osoblje.