AKTUELNO

Nakon što je u Gradskoj kući u Rumi održana sednica Štaba za vanredne situacije donet je Zaključak o uvođenju vanredne situacije na teritoriji opštine, s obzirom na to da se dnevno beleži i do 60 pozitivnih pacijenata na kovid 19.

Kako je istakao predsednik Opštine Ruma i komadant Štaba za vanredne situacije Slađan Mančić, to je ona brojka koja je po preporuci Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice, ali i Kriznog štaba na republičkom nivou, brojka za proglašenje vanredne situacije u ovoj opštini.

Broj vakcinisanih građana u opštini Ruma i dalje iznosi manje od 50 odsto te nadležni apeluju na vakcinaciju, ističući da će od danas biti pojačana kontrola nadležnih inspekcija, piše NS uživo.

Dok traje vanredna situacija u opštini Ruma, na snazi su mere koje su bile propisane u ranijim talasima korone, maske su obavezne u zatvorenom prostoru, ugostiteljski objekti rade propisanim kapacitetom, odnosno, 30 odsto kapaciteta u zatvorenim i 50 odsto kapaciteta u otvorenim objektima, a u naredna tri dana pod znakom pitanja je i održavanje sledećeg rumskog vašara.

#Ruma

#koronavirus