AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, je jutros za Pink govorio o novom eventualnom popuštanju mera o kojima će se odlučivati na narednoj sednici kriznog štaba koja će biti održana 21. juna.

Vesić ističe da je Beograd trenutno najuspešniji grad po pitanju vakcinacije, kao i to da Beograđani i Beograđanke ne zaslužuju da dele sudbinu nekih lokalnih samouprava koje nisu uspešne po procentu vakcinacije. On dodaje, da povodom sednice koja će se održati 21. juna, očekuje dozvoljena okupljanja u vidu koncerata, kongresa kao i svadbi.

Foto: TV Pink Printscreen

40 hiljada ljudi radi u sektoru usluge. Što se mene tiče, to je već trebalo da se desi. (popuštanje mera) U Beogradu je vakcinisano 51,6 odsto punoletne populacije, nama treba još mesec dana da stignemo do 50 odsto revakcinisanih. Mi smo juče imali 21 osobu zaraženu u Beogradu, što je 14,5 odsto, a učešće u ostatku Srbije je malo veće. Ovo govori da je u Beogradu uspešnost vakcinacije zaista prisutna. Sinoć smo samo dve intervencije imali. Prisustvo virusa opada, a mi očekujemo da se 21. juna otvori mogućnost za svadbe, koncerte, kongrese, i ja to očekujem. Beograđanke i Beograđani koji su odgovorni zaslužuju da žive normalno, nema razloga da delimo sudbinu lokalnih samouprava gde se predsednici nisu potrudili da vakcinišu ljude. U Beogradu je procenat bolji za 10 odsto jer imamo autobuse, punktove i ostalo - Objasnio je Vesić.

Vesić se dotakao infrastrukturnih projekata koji su ili u fazi procesa, ili su završeni, istakavši kao jedan od važnijih, put koji je važan za građane Boljevca, koji umesto za 45 minuta, sada u Obrenovac stižu za pet minuta.

Foto: TV Pink Printscreen

Put koji je dugačak 7,4 kilometara je važan za građane Boljevaca koji su udaljeni 5 minuta od Obrenovca, a ranije su putovali 45 minuta. Mi ne radimo samo autoputeve, obilaznice. Putevi, koji nisu putevi prvog reda su isto važni. završili smo i vrtiće u Surčinu, tamo više nema ni liste čekanja. Završili smo fiskulturne sale u Boljevcima, sada se raspisuje tender za Surčin. Želimo da u svakom od tih mesta napravimo urbani trg, da se građani osećaju lepše. Takođe, otvorili smo tender, za kanalizaciju na Miljakovcu, istovremeno radimo i u Mladenovcu... - rekao je Vesić.