AKTUELNO

Preminuo je 10 dana nakon što su se pojavili prvi simptomi!

Zdrav mladi muškarac koji je po drugi put postao otac, pre samo deset dana je preminuo, nakon što je pokazao simptome koronavirusa.

Tomas Dejvis (27) razbolieo se prošlog petka tokom poslednje smene u hotelu Albion, u Bangoru. Ono što je počelo kao kašalj brzo je postalo bol, a zatim hladan znoj. U četvrtak je preminuo, provevši noć sedeći sa sinom Morganom.

Njegova majka slomljenog srca je saopštila da nije bila u mogćnosti da vidi članove porodice nakon tragičnog ishoda zbog pojačanih mera bezbednosti.

- Ne možemo se zagrliti i ne mogu čak ni utešiti porodicu jer ih ne vidim. Ne mogu zagrliti nijedno od njih zbog odstojanja od dva metra. - rekla je Mendi Dejvis.

Gospođa Dejvis (53) rekla je da se činilo da je Tomas prebolio najgoru bolest i da mu je bilo bolje u sredu, kada je poslednji put razgovarala s njim. Uredno je sledio savete vlade po pitanju samoizolacije.

Međutim u četvrtak ga je pronašla mrtvog njegova partnerka Rijanon Elajas (27) u njihovoj kući. Ubrzo nakon toga stigli su doktori u zaštitnoj opremi da preuzmu njegovo telo.

- Kada sam stigla u bolnicu, svi su bili u odeći. Nisam ga mogla čak ni dodirnuti, nije mi bilo dozvoljeno. Posumnjali su na virus i morali su ga da stave u neku vreću. Imao je plastičnu kesu preko lica - tužnim glasom objašnjava Mendi.

Tomas je ostavio iza sebe dva sina, Dilana (4) i novorođenog Morgana.

Gospođa Dejvis, zdravstvena radnica, rekla je da treba obaviti testove kako bi se utvrdilo da li je Tomas imao Kovid-19. Ona je rekla da Tomas nije imao medicinskih problema.

- Bio je fit, bio je zdrav, bio je energičan, nikada nije pušio. Sve je bilo u redu. To je šok. Svi se sada osećamo kao zombiji. Rečeno mi je da nastavim sa izolacijom, jer prosto svi se moramo izolovati...sve je tako okrutno - saopštava njegova majka.

Rijanoni je sada rečeno da se mora izolovati sa svojom decom, četverogodišnjim Dilanom Elajas-Dejvisom, i novorođenim Morganom tokom naredne dve nedelje. Nisu bili u stanju da vide Tomasovo telo posle njegove smrti.

Gospođa Dejvis je dodala:

- Rijanon je apsolutno skrhana i u milion komada. Srce joj se raspalo...

Odajući počast svom sinu, gospođa Dejvis opisala ga je kao momka "zlatnog srca"  i "posvećenog tatu" svojim dečacima.

- Prosto nije bilo dražeg oca od njega - rekla je gospođa Dejvis.

- On bi se toliko trudio, ne samo da drži krov nad glavom, već da bi im pružio sve što žele i još mnogo toga. Dilan ne razume.Ovog meseca biće mu četiri. Bio je tatin miljenik i, naravno, Morgan će čuti sećanja, ali to će biti sve što će znati o svom ocu... Jedva je čekao da postane otac. Ma nisu mogli dobiti boljeg oca - objašnajva njegova majka.

Foto: Facebook.com/Tom Davies

Dodala je kako cje njen sin uvek bio oran da bilo kome pomogne i nije se libio da čini dobra dela, jer bio je srećan, vrlo ljubazan i dobro odgojen.

- Uvek je bio srećan, nasmejan i pun šala. Uvek je umeo da unese dobro raspoloženje kada bi atmosfera bila tužna. Uvek se šalio. Bio je samo divan i ljubazan čovek - kroz plač govori gđa Dejvis, koja više nije sposobna za rad, a sada se nada da će pokrenuti kampanju za prikupljanje sredstava, koja će pomoći u isplati troškova namenjenih za sahranu njenog sina.

Ona je rekla da ljudi treba da shvate vrlo stvarnu opasnost koju predstavlja koron avirus, dodajući: "Ovo nije šala, shvati to ozbiljno ko god da si."

Ovo je mladi momak, imao je 27 godina i imao je život pred sobom i mladu porodicu. Ne puštajte svoju decu da se igraju. Držite distancu, jednostavno nije vredno, ostanite kod kuće, jer ništa ne može vratiti mog dečaka. Ne mogu da vratim sat. Nikad više ne mogu da razgovaram s njim, ne mogu ga više videti - objašnjava njegova majka obuzeta svom tugom ovoga sveta i šaljuću važno upozorenje za sve: Samoizoluj se! Slušaj! Samo prokleto slušaj.

#Smrt

#koronavirus

'