AKTUELNO

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je danas da ta stranka očekuje da će i dalje biti deo vladajuće većine, kako u Skupštini Srbije tako i Skupštini AP Vojvodine.

Pastor je rekao da su Predsedništvo i Savet Saveza vojvođanskih Mađara juče održali radni sastanak, na kome je usvojena završna verzija Nacrta koalicionog sporazuma sa Srpskom naprednom strankom, saopšteno je iz SVM.

Kako je naveo, reč je o značajnom dokumentu koji ima i jedan poseban dodatak vezan za infrastrukturne projekte.

Pastor je istakao da su u SVM svesni da ne mogu svi projekti biti ostvareni narednih nekoliko godina, ali je dodao da ta partija, kao i do sada, razmišlja dugoročno.

- SVM sada čeka da vidi kako Srpska napredna stranka vidi ulogu najveće i najznačajnije stranke ovdašnjih Mađara, kako u republičkom tako i u pokrajinskom parlamentu - rekao je Pastor, uz podsećanje da je po broju poslaničkih mesta Savez vojvođanskih Mađara druga najjača stranka u Skupštini AP Vojvodine, pa u skladu sa tim nije isključio mogućnost da u narednom mandatu predsednik vojvođanskog parlamenta, kao i do sada, bude izabran iz redova njegove stranke.