AKTUELNO

Pokrajinska izborna komisija proglasila je danas tri izborne liste za predstojeće pokrajinske izbore koji će se održati 17. decembra u Vojvodini.

Proglašene su lista koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS, lista koju je podne Savez vojvođanskih Mađara, kao i lista "Srbija protiv nasilja" koju je podnela koalicija "Srbija protiv nasilja".

Komisija je donela i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Pokrajinske izborne komisije u proširenom sastavu na predloge koje su odvojeno podnele izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara i lista Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!

U nastavku rada, članovi Komisije doneli su Rešenje o prestanku funkcije zameniku predsednika izborne Komisije grada Sremska Mitrovica u stalnom sastavu, kao i Rešenje o imenovanju zamenika predsednika izborne Komisije grada Sremska Mitrovica u stalnom sastavu.

Komisija je donela Rešenje prestanku funkcije člana izborne Komisije opštine Kovin u stalnom sastavu i Rešenje o imenovanju člana izborne Komisije opštine Kovin u stalnom sastavu.

Komisija je donela Odluku o poveravanju poslova biračkim odborima na biračkim mestima koji će sprovoditi izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 17. decembar 2023. godine

Komisija je donela Uputstvo lokalnim izbornim komisijama koje će sprovoditi izbore za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, raspisane za 17. decembar 2023. godine i Uputstvo o primopredaji izbornog materijala pre i posle glasanja.