AKTUELNO

Mihailo Isailović (37), osumnjičen da je u tramvaju u Beogradu seksualno napastvovao devojčicu (15), pravio je haos u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je smešten, zbog čega su zaposleni morali da ga va vežu za krevet.

- Isailović je u bolnicu smešten ubrzo nakon što mu je određen pritvor. U početku je bio manji od makovog zrna. Lekari su pomislili da s njim neće biti problema, ali onda je jednog jutra potpuno podivljao. Počeo je da viče, da urla, da ruši sve oko sebe, da se svima unosi u facu... Nije mogao da se obuzda, pa su ga kako bi sprečili veće incidente prikovali za krevet i vezali - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Čudno ponašanje

Prema njegovim rečima, Isailović je potom dobio lekove za smirenje i sada je dobro.

Isailović: Ja sam poslednji samuraj

Mihailo Isailović je na Fejsbuku napisao da je "patriota i poslednji samuraj". Završio je 12 beogradsku gimnaziju, upisao Mašinski fakultet u Nišu, a 2010. osnovao je firmu koja se bavila distribucijom profesionalnih uređaja za dezinfekciju, dezinsekciju i aromatizaciju prostora. Ona je ugašena četiri godine kasnije.

- Očekuje se da će uskoro biti završeno neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog. Po njegovom dosadašnjem ponašanju, postoji mogućnost da je reč o osobi s ozbiljnim psihičkim problemima. Ukoliko se te sumnje potvrde veštačenjem, Isailović bi mogao da bude proglašen neuračunljivim i da na taj način izbegne robiju uz obaveznu meru lečenja - objašnjava sagovornik.

Da Isailović ima psihičkih problema, posumnjalo se nakon što je posle hapšenja završio u policijskom pritvoru.

Ukoliko Isailović bude proglašen neuračunljivim, on bi mogao da izbegne robiju uz obavezno lečenje

Devojčica: Niko nije ni pokušao da me spase

- Mnogo sam se uplašila. Molila sam druge putnike da mi pomognu kako bi me taj čovek ostavio na miru, ali oni nisu reagovali. Noćima posle toga nisam mogla da zaspim - rekla je na saslušanju devojčica koju je manijak napao u tramvaju. Ona je objasnila da je napasnik stao iza nje još dok je bila na stanici. Kad je ušla u prevoz, on je najpre seo ispred nje, a onda počeo da je dodiruje po međunožju i grudima. Devojčica je bezuspešno pokušavala da se odbrani, nekoliko puta ga i udarila u prepone, a na miru ju je ostavio tek kad mu je zapretila policijom.

Foto: Printscreen Facebook/Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva

- Čudno se ponašao! Dok je bio u ćeliji pričao je sam sa sobom, pozivao se na boga, radio sklekove, navodno i onanisao. Na saslušanju se branio ćutanjem, ali je i tad pominjao boga. Koje god pitanje da mu je bilo postavljeno, on je odgovarao: "Hvala bogu" - priča izvor.

Uprava: Čeka se veštačenje

Iz zatvorske uprave nisu ni demantovali ni potvrdili da je Isailović pravio incidente.- On u bolnici čeka psihijatrijsko veštačenje koje je naložio sud. Ukoliko je potrebno, dobiće terapiju ako mu je propisana dok je bio na slobodi. Ne možemo da kažemo da li je trenutno pod nekom terapijom - rečeno je iz uprave.

Odao ga burek

Podsetimo, Isailoviću su lisice na ruke stavljene dva dana nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak od 25. oktobra na kojem se vidi kako spopada maloletnicu. On je devojčicu dodirivao po intimnim delovima tela, a uhapšen je nakon što je u jednoj pekari ukrao burek. Policajci su odmah prepoznali manijaka iz tramvaja, pa je završio iza rešetaka.

#Manijak

#Tramvaj

'