AKTUELNO

Lazar je poginuo u stravičnoj nesreći kod Novog Pazara!

Lazar Mirković (17), srednjoškolac iz Novog Pazara, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se na putu koji od Golije vodi ka selu Deževa dogodila u subotu oko tri sata ujutru.

On je s još trojicom drugara bio u "mercedesu" kojim su iz sela, posle celonoćnog druženja, krenuli do Novog Pazara da kupe nešto za jelo. Vozač automobila je u blagoj krivini, blizu sela Miščići, izgubio kontrolu nad autom, sleteo s puta i udario u drveni stub.

- Mercedes je od udarca presekao stub kao nožem, zatim se nekoliko puta prevrnuo i završio u njivi - kaže izvor.

Meštanin sela, čija je kuća u blizini mesta nesreće, ispričao je da se najpre čuo strahovit prasak, a kada je istrčao iz kuće, video je da oko slupanog auta na sve strane varniče pokidane žice od struje.

- Lazar je bio na zadnjem sedištu, iza suvozača, na strani vozila koja je udarila u stub. Nažalost, nije mu bilo pomoći. Da je bilo neko slabije vozilo, teško da bi iko od njih preživeo - ispričao je meštanin.

Prevrnuti automobil i juče je stajao na mestu nesreće. Oko njega su bile razbacane lične stvari mladića, a pored se moglo videti i nekoliko plastičnih, dvolitarskih flaša od piva, koje su verovatno ispale iz vozila prilikom prevrtanja. Po onome što se juče pričalo u selu, mladići su bili na proslavi i druženju u selu i onda im se javila ideja da odu do Novog Pazara da se provozaju i nešto prezalogaje.

- Vlasnik "mercedesa" bio je protiv te ideje, rekao je da je popio i nije želeo da vozi, ali se onda, navodno, javio njihov drugar P. P., koji je rekao da nije pijan i da može da vozi. Seli su u kola, krenuli i ubrzo izleteli s puta - kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, P. P., koji je upravljao "mercedesom", bio je pod dejstvom alkohola.

- Njemu je juče određen pritvor, a alko-test je pokazao da je vozio drugove sa 1,59 promila alkohola u krvi - kaže izvor.

Prema rečima meštana, nastradali L.M. pohađao je srednju veterinarsku školu u Kraljevu.

- S roditeljima, bratom i sestrom živeo je u Novom Pazaru, a školovao se u Kraljevu. On je svake subote dolazio u selo Deževa, u kom ima mnogo familije i drugova - kaže meštanin.

Niko od članova porodice Mirković nije imao snage da govori za medije.

- Molim vas, ništa nas ne pitajte, pustite nas da tugujemo. Nemojte da slikate kuću, imajte razumevanja - rekao je rođak ove porodice.

Drug L.M. kaže da je u šoku i da ne može da poveruje šta se dogodilo. Za stradalog kažu da je bio dobar drug.

- Nije bio samo naš drug, bio nam je i više od toga, bio nam je brat. Trebalo je da se vidimo u ponedeljak uveče, ali ga je zla sudbina otela od nas - kaže drug stradalog.

#Saobraćajna nesreća

#Smrt

'