AKTUELNO

Jurić je za Pink.rs rekao da je Policija odmah, po prijavi nestanka, krenula u potragu za devojčicom.

Jutros je objavljena vest u svim medijima da je još jedna devojčica iz Sente nestala. Reč je o Eriki Čordaš (9) čiji nestanak je policiji prijavio otac.

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i pokretač inicijative da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne zatvora za ubice dece i žena, za portal Pink.rs kaže da ima informaciju da je A.T, čovek koji je osumnjičen da je oteo devojčicu, odranije poznat policiji.

Foto: MUP Srbije

- Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da je devojčica, koja se još uvek traži, verovatno oteta od strane povratnika. Još uvek ne znamo koja su krivična dela u pitanju, znam jedino da ima krađe iza sebe, ali nisam siguran da li su ga gonili za neka seksualna nedela - rekao je Jurić za naš portal.

Devojčica izašla sa A.T u prodavnicu i nije se vratila

Kako se navodi, Erika Čordaš visoka je oko 140 centimetara, ima dugu smeđu kosu i braon oči. Na sebi je imala plave helanke, crvenu majicu dugih rukava, zelene baletanke i šareni džemper.Otac devojčice prijavio je da je devojčica otišla u nepoznatom pravcu sa A.T. (56) i nije se vratila kući. A.T. je prenoćio kod njih i krenuo je sa devojčicom da, prema rečima oca, kupe hranu. Policijski službenici intenzivno rade na pronalasku devetogodišnje devojčice.

Jurić je takođe pohvalio Policiju koja je, kako kaže, odmah reagovala.

- Čim je prijavljen nestanak devojčice, policija je odmah reagovala na sve načine. Za njom se traga, na sajtu MUP-a takođe stoji njena fotografija sa podacima o njenom izgledu i ja sam im zahvalan za to - dodao je Jurić za naš portal.

MUP moli sve građane koji primete devojčicu, čiju fotografiju dostavlja, da jave policiji na brojeve 192, 0230/412-023 ili 024/625-300.

#Igor Jurić

#Nestanak

'