AKTUELNO

Odmah po prijavi zločina, policija je uhapsila pedofila.

Okružni sud u Doboju odredio je jednomesečni pritvor muškarcu S. M. iz Dervente koji je osumnjičen da je počinio krivično delo seksualnog zlostavljanja nad detetom. Kako prenose mediji, reč je o Senadu Mustafiću zvanom Biber, iz derventskog naselja Omeragići, koji se tereti za blud nad dvema devojčicama školskog uzrasta. Nezvanično, bludni Biber je u srodstvu sa svojim žrtvama. Tačnije, on je deda seksualno zlostavljanim unukama od 12 i sedam i po godina.

Foto: Pixabay.com

Nasilje nad devojčicama prijavljeno je u prošli petak.

Iz policije su saopštili da su aktivnosti u rasvetljavanju ovog slučaja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i obrazovnom ustanovom koju devojčice pohađaju.

Odluka o produženju pritvora izrečena je zbog bojazni da će osumnjičeni "ponoviti krivično delo".

Foto: Tanjug

- Dedu Bibera, sada pedofila, pamtimo i kao silovatelja. Sećamo se da je devedesetih godina, zbog silovanja žene, odrobijao osam godina zatvora. Očito da je reč o povratniku u izvršenju krivičnih dela seksualnog nasilja, pa očekujemo da ga ovaj put stigne zaslužena kazna - kazuju Mustafićeve ogorčene komšije.

Direktorka centra za socijalni rad Derventa, Samira Fejza, izjavila je da znajući da se osumnjičeni nalazi u pritvoru nije pribeglo izuzimanju devojčica iz njihovih bioloških porodica i njihovom smeštaju u sigurnu kuću.

#Bosna i Hercegovina

#Deda

#Hapšenje

#Silovanje

'