AKTUELNO

On je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja dve devojčice od 10 i 11 godina.

Beogradska policija uhapsila je po Interpolovoj poternici Peru Gužvića (63), koji je pred Okružnim sudom u Banjaluci osuđen na 10 godina i šest meseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dve devojčice.

On je juče uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", odmah po izlasku iz aviona.

Gužvić je stigao letom iz Moskve i identifikovan je kao begunac na pasoškoj kontroli, s obzirom na to da je za njim raspisana Interpolova poternica.

- Imao je dokumenta na svoje ime i nije pružao otpor, niti je bio iznenađen. Znao je da je protiv njega vođen postupak zbog zlostavljanja dve devojčice tokom kog se branio sa slobode sve dok nije pobegao iz države - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je on prebačen u ekstradicioni pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni pedofil je nakon pravosnažnosti presude uspeo da pobegne u Rusiju, čije državljanstvo ima. Pretpostavlja se da je sve vreme bio u Moskvi, gde je radio i živeo.

On će uskoro biti isporučen vlastima u Republici Srpskoj. Državljanin Rusije srpskog porekla, kako su preneli mediji iz RS, osuđen je pravosnažno zbog seksualnog zlostavljanja dve devojčice, koje su u to vreme imale 10, odnosno 11 godina.

On je proglašen krivim jer je od oktobra 2010. do aprila 2011. više puta na "svirep i ponižavajući način" vršio polno nasilje nad devojčicama.- Devojčice je zlostavljao dok ih je vozio na svom traktoru u jednom selu kod Srpca. Dodirivao ih je po intimnim delovima tela. Desetogodišnjakinju je jednom prilikom skinuo i dodirivao i u svojoj automehaničarskoj radnji. Istoj devojčici je u njenoj kući pokazivao svoj polni organ i dodirivao je - navodi se u presudi koju su preneli banjalučki mediji. P. G.kako je utvrđeno, devojčicama je pretio da nikome ništa ne smeju da kažu.

S. M.

#Aerodrom

#Beograd

#Hapšenje

#Pedofil

'