AKTUELNO

Među žrtvama je i troje dece - dve devojčice mlađe od pet godina i petogodišnji dečak.

Ispod ruševina zgrade u Magnitogorsku, na jugu Urala, do sada su izvučena tela 26 osoba, među kojima i troje dece, javila je danas agencija Tass, pozivajući se na rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Portparol ruskog ministarstva je rekao da je troje dece među žrtvama - dve devojčice mlađe od pet godina i petogodišnji dečak.

Oko 15 osoba se i dalje vode kao nestale. Deo 10-spratne stambene zgrade u Magnitogorsku se urušio 31. decembra, a evakuisane su desetine ljudi.

Ruski Istražni komitet veruje da je uzrok nesreće eksplozija gasa u jednom domaćinstvu.

Kako je u utorak preneo AP, jedan od stanovnika zgrade doživeo je, kako je kazao, "novogodišnje čudo" pošto je njegov 11-mesečni sin Ivan Fokin pronađen žživ u ruševinama, 36 sati nakon urušavanja zgrade.

Beba je prebačena u moskovsku bolnicu osam sati pošto je pronađena ispod ruševina, a agencija je prenela da je zadobila povredu glave, prelome, kao i da ima hipotermiju, pošto je ispod ruševina provela skoro 36 sati na temperaturi ispod nule.

U Magnitogorsku se, inače, temperatura kreće oko 20 stepeni Celzijusa ispod nule.

Ivanov otac je bio na poslu kada ga je supruga pozvala i rekla da se zgrada urušila. Ona je uspela da se spase zajedno sa trogodišnjim sinom.

Beba je pronađena kada je jedan spasilac začuo njen plač, javila je agencija Interfaks.

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skorcova je izjavila da je beba provela noć na intenzivnoj nezi i da joj život nije ugrožen.

#Rusija

#Smrt

#zgrada

'