AKTUELNO

Jezivi detalji hladnokrvnog ubistva u zatvoru Padinska Skela.

Marko Jovanović (27) iz Niša, koji služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, žiletom je preklao cimera Ramiza Šarića (34) u zatvoru Nova Skela, kod Beograda.

Jovanović je Šariću prerezao vrat od uveta do uveta, pa njegovom krvlju žrtve isprskao i išarao zidove ćelije koju su delili.

Dvojca osuđenika su prethodna dva meseca delila sobu u zatvoru.

Motiv ubistva još nije poznat, a u zatvorskim ćelijama se šuškalo i to da je Šarić, navodno, tražio i da ga Jovanović seksualno zadovoljava, što ovaj nije želeo. Međutim, to još niko od zatvorenika nije zvanično potvrdio policiji dok su razgovarali o ubistvu koje se dogodilo.

Niko ne zna šta se tačno dogodilo u ćeliji koju su delila dva osuđenika. Najverovatnije je Jovanović izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je osuđenicima dozvoljen kako bi održavali ličnu higijenu, i na spavanju ubio cimera. Do noći u kojoj se zločin dogodio nijedan od njih nije se žalio na probleme sa drugim, kaže izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, kada su stražari otvorili vrata, zatekli su jeziv prizor.

Šariću je bio prerezan vrat od uveta do uveta. Zidovi su bili išarani i isprskani krvlju žrtve. Ubica je hladnokrvno sedeo na svom krevetu i gledao u unakaženog cimera - dodaje izvor iz istrage.

Jovanović najverovatnije će biti prebačen u pritvor Centralnog zatvora, jer će protiv njega biti pokrenut istražni postupak tokom kog će ponovo biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

Kazna ostaje ista?

- On je već, pre dve godine, osuđen pravosnažno na maksimalnu zatvorsku kaznu i ukoliko i posle ovog sudskog postupka bude proglašen krivim i osuđen, kazna bi mogla da ostane ista, jer je po našem zakonu najveća kazna 40 godina zatvora - objašnjava izvor blizak istrazi.

S. M.

#Beograd

#Ubistvo

#Zatvor

'