AKTUELNO

Sud je odredio kaznu zatvora za 14 navijača, dok se ostalih 13 navijača koji su pravili haos u Vrčinu i dalje nalazi u pritvoru.

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača "Hajduka" iz Splita na 15 dana zatvora. Oni su poslati jutros u zatvor u Padinskoj skeli.

- Oni su kažnjeni sa 15 dana zatvora zbog demoliranja - rekao je Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda.

On je naveo da osuđenima izrečena i mera zabrane ulaska u Srbiju od godinu dana i da će nakon izdržavanja zatvorske kazne biti proterani iz Srbije.

Foto: Pink.rs

- Oni imaju pravo žalbe na ovu odluku - rekao je Marinović.

Kako saznaju mediji, osuđena lica su, uglavnom, mlađa od 20 godina.

Prema saznanjima medija, ostalih 13 navijača nije pušteno na slobodu, već se i dalje nalaze u policijskom pritvoru, a nadležni tužilac treba da utvrdi da li su počinili krivično delo.

- Kažnjenih 14 navijača još mogu da podlegnu krivičnoj odgovornosti, ukoliko policija bude uložila žalbu na odluku prekršajnog sudije. Porodice hrvatskih navijača su uspaničene i zvale ambasadu Hrvatske u Beogradu da bi se raspitali o članovima svoje porodice i kako da im pomognu. Ambasada Hrvatske kontaktirala je naše pravosudne organe, međutim, nijedan od navijača nije tražio pomoć hrvatske ambasade - precizirao je izvor medija.

Sudija je sa sigurnošću identifikovao 14 navijača koji su ukrali robu sa pumpe u Vrčinu, kao i mladića koji je ispisao grafit: "Torcida Split".

- Utvrđeno je da je on ispisao sprejem grafit, ali je govorio istinu da nije napisao i slovo U, već da je to učinio stariji navijač, od 30 godina. Snimcima kamere utvđreno je da je zaista stariji navijač oteo ovom sprej, ispisao slovo "U", a zatim sprej bacio - rekao je izvor.

Pročitajte još: HRVATSKI HULIGANI OSTAJU IZ REŠETAKA Evo koliku ZATVORSKU KAZNU su dobili za DIVLJANJE na pumpi u Vrčinu!

#Hrvatska

#Split

#Vrčin

'