AKTUELNO

Šest od 13 hrvatskih navijača nagodilo se sa Tužilaštvom, priznalo krivicu za uslovnu kaznu i proterivanje iz Srbije!

Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već proterani iz Srbije.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovacević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrvljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru priterivanja stranaca iz zemlje od tri godine. Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već proterani iz Srbije.

Foto: Pink.rs

Ostalih sedam navijača "Torcide" koji se terete za krivično delo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva.

Podsećanja radi, na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva određen je pritvor do 30 dana trinaestorici hrvatskih navijača koji su uhapšeni zbog divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu. Oni su tada smešteni u Centralni zatvor.

Inače, 14 navijača splitskog Hajduka, sudija za prekršaje u Beogradu tada je osudio je na po 15 dana zatvora. Ti huligani odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne.

Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara. Kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

#Hrvatska

#Navijači

'