AKTUELNO

Gledao emisiju u kojoj Jelena Đoković govori o svom deki, a onda mu je sinulo...

Branislav Matić (36), iz Sremske Mitrovice, uhapšen je u petak uveče zbog sumnje da je upao u kuću Miloslava Radisavljevića, dede Jelene Đoković, a potom ga vezao i pobegao.

Kako je juče rekao ministar policije Nebojša Stefanović, uhapšeni muškarac osumnjičen je da je počinio krivično delo iznude u pokušaju.

- On se sumnjiči da je upao u kuću 83-godišnjaka, ukrao mobilni telefon, 26.000 dinara iz novčanika, a potom ga izveo iz kuće i vezao za dalekovod koji se nalazi u njenoj blizini, nakon čega je od porodice tražio otkup od oko dva miliona evra - rekao je Stefanović.

Kako je naveo, uhapšenom je određen pritvor od 48 sati u Valjevu, nakon čega će biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo.

Foto: Tanjug

- Policija je pronašla određene predmete koji svedoče o počinjenom delu, a informacije govore o tome da je bio jedan izvršilac i jedan pomagač. Mislimo da je ovo slučaj koji je delo nižeg nivoa organizacije - kazao je on.

Kako mediji saznaju, Branislav Matić već odavno je poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora, i to zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posedovanja oružja.

- Tokom poslednjeg izdržavanja kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva, ovaj muškarac došao je na ideju da upadne u kuću dede Jelene Đoković i otme ga, nakon čega će tražiti otkup. Naime, on je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom deki. Tada je Matiću sinula ideja da ga otme - kaže izvor upoznat sa istragom.

Prema njegovim rečima, Matića je ova ideja držala i nakon što je izašao iz zatvora, u avgustu 2017. godine, te je odmah pošto se našao na slobodi krenuo da smišlja plan na čijoj realizaciji je radio gotovo godinu dana.

- Pažljivo je ponovo odgledao istu emisiju. Nakon toga, osmislio je plan da upadne u njegovu kuću, otme ga i od porodice traži otkup. U noći između srede i četvrtka, u tri ujutru, on je došao u Ljig, pronašao kuću Miloslava, isekao komarnike i upao u Miloslavljev dom dok je on spavao. Tražio mu je novac, a starac je iz novčanika izvadio 26.000 dinara i dao mu mobilni telefon. Nakon toga Matić ga je odveo do dalekovoda i vezao, a odmah zatim poslao porodici poruku kojom traži novac - kaže izvor.

Foto: Printscreen Youtube

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka razbojnici su odveli Miloslava Radisavljevića, dedu Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga lisicama za dalekovod u njivi. Čitava porodica pod stresom je zbog ovog nemilog događaja.

Vikao je: Isailo, upomoć!

Isailo Lazić, meštanin Ljiga osoba je koja je nesrećnog Miloslava pronašla vezanog u kukuruzištu. Kako je ispričao za "Blic", on je u četvrtak rano ujutru otišao do svoje bašte, koja se nalazi nedaleko od kukuruzišta gde je Miloslav bio vezan, a ubrzo zatim čuo je zapomaganje.

- Čuo sam: "Isailo, upomoć, upomoć!". Video sam ga zakačenog za banderu, mokrog. Leva ruka mu je bila vezana lisicama, a preko druge je imao neku traku, kanap. Nisam mogao da ga oslobodim već sam mu rekao da sačeka i da će policija uskoro stići - ispričao je Isailo Lazić.

Pročitajte još: UHAPŠEN JEDAN OD OTMIČARA DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Evo o kome je reč

Pročitajte još: Dolijao i drugi učesnik u OTMICI DEDE Jelene Đoković! Osumnjičeni od ranije DOBRO POZNAT POLICIJI

#Hapšenje

#Jelena Đoković

#Otmica

'