AKTUELNO

Ubijeni Miloje Kostović i ranjeni Živan Ćurličić nisu bili u svađi sa Životom Radičevićem, već su se sasvim slučajno zatekli na mestu tragedije.

Života Radičević (61) iz sela Ratina kod Kraljeva ubio je juče lovačkom puškom troje komšija, a jednog ranio posle svađe oko stajskog đubriva na putu. Radičević je potom otišao na lokalno groblje, gde je izvršio samoubistvo.

Ubica Života Radičević

Foto: Informer

Kako mediji saznaju od izvora iz istrage, Života je na mestu ubio Zorana Stevanovića (67) i Miloja Kostovića (52), a Zoranova žena Gordana (64) u teškom stanju prebačena je u bolnicu, gde je ubrzo preminula. Ranjen je i Živan Ćurličić (36), ali je on posle pomoći lekara van životne opasnosti.

Žrtve: Gordana i Zoran Stevanović i Živan Ćurličić

Foto: Informer

Komšije ubijenog bračnog para kažu da su oni i Života u svađi zbog zemlje već dve godine, ali da ništa nije ukazivalo da će se dogoditi tragedija.

- Zoran je juče traktorom prevozio stajsko đubrivo jer je hteo da đubri oranicu koju ima. Koliko sam čuo, to đubrivo je padalo sa prikolice po putu, što je Životi smetalo, pa je pozvao komunalnu inspekciju. Tada sam prolazio pored njegove kuće i video ga kako priča sa komunalnim inspektorima. Samo je mahnuo rukom, pozdravio me, a ja sam nastavio dalje - kaže za medije jedan od komšija.

Nakon ubistva, Života je otišao do svoje kuće, gde je sreo sina Dragana koji u tom trenutku nije znao šta je njegov otac učinio.

- Pitao sam ga šta će mu puška i pokušao da mu je uzmem, ali me je on odgurnuo i rekao mi da se sklonim. Seo je u automobil i otišao noseći pušku, a ja sam odmah pozvao policiju jer sam se uplašio. Ubrzo su mi javili šta je uradio komšijama i da se posle ubio na seoskom groblju - ispričao je Dragan.

Policija je, kada je dobila dojavu šta se u polju dogodilo, krenula u potragu za Životom. Tražili su ga na nekoliko lokacija, a onda je njegovo telo pronađeno na groblju u Ratini.

I. P.

#Bolnica

#Kraljevo

#Policija

#Ubistvo

#Zločin

'