AKTUELNO

Svi roditelji su teško podneli susret s ubicom svog deteta, kaže Anđelko Aćimović za Pink TV, koji je posle godinu i po dana prvi put video lice ubice svoje ćerke

Juče je u Specijalnom sudu maloletni ubica Kosta Kecmanović, koji je 3. maja prošle godine izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' i usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, svedočio u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića.

O susretu sa krvnikom i njegovom svedočenju za TV Pink govorio je otac ubijene Angeline Aćimović Anđelko Aćimović.

- Bez obzira što je u pitanju dete ubica jako je teško da se susretnete sa ubicom svog deteta, svima je bilo jako teško - rekao je Aćimović dodajući da je svako suđenje i susret sa ubicom njihove dece, njegovom porodicim i advokatima za roditelje dece ubijenih još jedna traumatizacija.

Kako je reako prvo pitanje koje mu se nametnulo na suđenju je da li je uopšte moguće da jedno dete uradi takav monstruozni čin.

- Ne postoji apsolutno ni je dna činjenica ni jedan razlog za bilo koje dete da može neko i da pomisli a kamo li da nešto tako nešto i da uradi. Teško je zamisliti da se toliko nekih kumulativnih stvari detetu skupile da je on ipak svbseno prilremao se i odlučio na takav zločin - rekao je Aćimović.

Foto: SPECIJALNI SUD U BEOGRADU, PRIVATNA ARHIVA

- Svi roditelji koji su juče došli na suđenje do kraja su bili u sudnici, na suđenju, naravno i mi. Naša je obaveza da prisustvujemo zbog istine, zbog saznanja razloga, zbog rasvetljavanja, pre svega zbog naše dece, kazao je Aćimović jutros na TV Pink i dodao:

- Ne razmišljam o tome koliko nam je snage potrebno. Mi smo obavezni znajući šta su naša deca pretrpela, mi nemamo prava ni na kakav popust niti da se žalimo na teškoće...

"Nismo mogli da vidimo izraze lica roditelja dok je on govorio, bili su nam okrenuti leđima"

- Iskreno ne mogu da pričam o detaljima, da li je optužio majku ili ne, on je odgovarao na pitanja koja je dobio, davao je iskaz kao svedok i u svemu tome potvrđene su neke naše sumnje ko je mogao da učestvuje u procesu te promene u njegovoj glavi da se odluči na takav monstruzni čin... Svakako su to roditelji na prvom mestu, zatim druge stvari koje su uticale da to dete postane demon igrice, internet, oružje koje mu je bilo nadohvat rtuke a roditelji se nisu setili da mu kažu da oružje nije način za rešavanje problema, kaže Angelinin otac upitan da kaže nešto o detaljima suđenja. On je potom dodao i sledeće:

- Nismo mogli da vidimo izraze lica njegovih roditelja dok je on govorio, bili su nam okrenuti leđima.

Aćimović je kazao i da su svi roditelji ubijene dece u sudnici imali pomešana osećanja i gorčinu, i bes, i tugu, jezu i isto pitanje posle godinu i po - da li je to moguće.

"Ovo je prvi put da sam ga čuo... ne znam"

- Ovo je prvi put da sam ga čuo, ne znam da li ima promene, ali stičem utisak da ima nekakve doze da se neki osećaji kod njega javljaju a ranije sam čitao iskaze da je bio hladnokrvan, rekao je Angelinin tata.

Autor: Dalibor Stankov