AKTUELNO

Nišlijka za koju se sumnja da je 8. septembra u večernjim časovima preklala majku (69) u porodičnoj kući u Ulici Save Kostića u niškom naselju Nikola Tesla, pronađena je večeras.

Policija je večeras locirala osumnjičenu i privela je, a pronađena je nedaleko od mesta ubistva.

Potraga za njom je započeta odmah u nedelju uveče nakon što je njen otac po povratku iz Banjskog polja gde čuva koze, zatekao beživotno telo supruge u lokvi krvi dok se ćerka u tom trenutku nije nalazila u porodičnom domu.

Policija je prema saznanjima pretražila najpre okolinu same kuće, a potom i ovo naselje koje je udaljeno oko šest kilometara od centra grada. Kako osumnjičena nije pronađena, potraga je nastavljena i sinoć i juče.

Policija je u potrazi za osumnjičenom obilazila i okolinu Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici, koja se nalazi na 15 kilometara od Niša, budući da se ona godinama periodično lečila u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog psihičkih problema.

Osumnjičena je i ranije odlazila od kuće 15 puta, a nestanci su prijavljivani policiji. Za njom su tragali ranije i policjaci u drugim gradovima, budući da je umela da menja mesta boravka, saznaje "Blic".

- Poslednji put, krajem prošle godine, otišla je od kuće pa su je tražili po Nišu, Kruševcu, okolnim mestima. Mislim da je tada pronađena u Leskovcu – kaže jedan od rođaka.

Šta se kritične noći tačno desilo u kući u kojoj je ubijena žena zvanično nije poznato. Komšije svedoče da su čule plakanje ali da ne znaju čije i da su iz kuće dopirali jezivi zvuci. No, znajući da je osumnjičena psihijatrijski bolesnik te da se i ranije čula svađa i vika, tome nisu pridavali veliku pažnju, pogotovo što je ona viđena na ulici oko 21 čas, prilično mirna, kako odlazi od kuće.

Zbog čega je, kako se sumnja, ćerka ubila majku, za sada nije poznato.

Bile u Jehovinim svedocima

Podsetimo, zločin je otkriven sinoć, a kako priča stric osumnjičene za zločin on je sinoć ispred kuće video Hitnu pomoć i policiju.

- Ona je bila u Jehovnim svedocima - rekao je kratko stric.

Prema rečima rođaka u ubijena žena je bila u Jehovinim svedocima duži niz godina.

Autor: Dubravka Bošković