AKTUELNO

Povodom smrti radnice u Gornjem Milanovcu oglasilo se VJT u Čačku.

Povodom pogibije Aleksandre B. (35) koju je prošle nedelje u prodavnici u Gornjem Milanovcu usmrtio teretni lift, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Čačku koje je saopštilo da je u toku predistražni postupak i da vlasnik prodavnice nije uhapšen.

Tragedija u marketu u Gornjem Milanovcu odigrala se u subotu u prepodnevnim satima. Nesrećnu ženu, Aleksandru B, majku dvoje male dece, usmrtio je teretni lift dok je radila u prvoj smeni marketa koji se nalazi prekoputa ulaza u milanovačku bolnicu.

Pouzdano se zna da je stradala od lifta koji služi za transport robe iz podrumskog dela, tačnije magacina, u prodajni prostor.

"U toku je predistražni postupak i prikupljanje obaveštenja u vezi svih činjenica i okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda sada pokojne A.B, te da vlasnik trgovinske radnje nije lišen slobode. Eventualno veštačenje biće određeno ukoliko krivični postupak bude pokrenut", saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Čačku (VJT).

Proteklih dana su se u javnosti pojavile brojne verzije u vezi sa ovim nesrećnim događajem, počev od onih da je radnici teretni lift zakačio kosu, pa sve do onih da se dizalica iz čista mira otkačila i smrskala je. Postupak koji je u toku bi trebalo da razjasni okolnosti pod kojima je nastradala mlada žena.

Autor: Snežana Milovanov