AKTUELNO

Bivši pacijent doktora koji se sumnjiči da je 22. decembra 2022. godine nesavesnim lečenjem usmrtio Nikolu B. ispričao je da se usled sličnih problema koji je imao preminuli, N.I. (33) se doktoru Zoranu K. obratio 2022. godine.

Pri prvom susretu, kako je ispričao, doktor je ostavljao utisak nadobudne, arogantne osobe, što mu je iz ovog ugla, možda i spasilo život jer je upravo zbog toga i odlučio da mu ne poveri svoje zdravlje.

Pomenuti doktor mu je pri pregledu rekao da problem koji je imao može da mu reši u svojoj privatnoj klinici za određenu sumu novca, a onda ga je upitao:

“Imate li Vi pare?!”, citirao ga je sagovornik i dodao da je to upitao u vrlo uvredljivom tonu:

“Samo zato što mi je to rekao, ja sam se i predomislio za operaciju i sreća da jesam. Nemam šta lepo da kažem o njemu, žao mi je ovog dečka jer je isto moglo i meni da se desi da sam se operisao kod njega”, ispričao je N.I.

Osumnjičeni doktor je inače do decembra 2022. godine bio veoma aktivan na društvenim mrežama gde je redovno objavljivao fotografije iz operacione sale.

On je na svom profilu delio i savete, ali i objašnjavao metode lečenja hemoroida i kako funkcioniše laser.

Podsetimo, Nikola B. (39) preminuo je 30. decembra 2022. godine nakon operacije hemoroida u privatnoj poliklinici "011 Medical Team-Beograd". Kako je danas saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, sumnja se da je njegova smrt nastupila kao posledica nesavesnog postupanja doktora Zorana K.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Zoran K. 26. decembra 2022. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svestan da svojim postupanjem može učiniti delo, pa je na to pristao, kao lekar pri pružanju lekarske pomoći očigledno nesavesno postupao.

On je, kako se sumnja, izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni Nikola trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova.

Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvatnih medicinskih mera sutradan preminuo.

Autor: Dalibor Stankov