AKTUELNO

Danas je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je uhapšeni D.Z. (rođen 1973. godine) zbog krivičnog dela Laka telesna povreda iz člana 122. Krivičnog zakonika koje je izvršio na štetu svoje bivše emotivne partnerke M.P. (rođena 1988. godine).

Prema navodima krivične prijave osumnjičeni je u kafiću u Batajnici, staklenom pivskom flašom gađao oštećenu, pogodio u glavu i naneo joj lake telesne povrede, pri čemu je imao 1,36 promila alkohola u organizmu. Neposredno pre saslušanja osumnjičeni je pregledan od strane veštaka neuropsihijatra, pa kada je utvrđeno da je uračunjiv izneo je odbranu pred javnim tužiocem i negirao izvršenje krivičnog dela.

Imajući u vidu da je u pitanju lice prema kojem su ranije izrečene mere zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom, da je događaju prethodio raskid emotivne veze, te da postoje okolnosti da će ostankom na slobodi uticati na oštećenu Treći osnovni sud u Beogradu je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prema osumnjičenom odredio pritvor.