AKTUELNO

U telima Lava P. S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P. S. nađeno je prisustvo alkohola u organizmu. To je pokazala obdukcija para, koji je 1. marta uveče skočivši sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman 2, izvršio samoubistvo. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine!

Da li je pored alkohola, u organizmima supružnika, eventualno bilo i nekih drugih supstanci, još se utvrđuje, a toksikološke analize koje bi te sumnje trebalo da potvrde ili opovrgnu, još nisu završene.

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza tela dvojice dečaka, pokazali su da je u telima mališana bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi.

Prvi toksikološki rezultati su, kako smo ranije objavili, pokazali da u telima dece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li je smrt dece prouzrokovana slučajno ili namerno.

- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - saznajemo od izvora upoznatog iz istrage koja je još uvek u toku.

Ono što se zasad sigurno zna da deca nisu preminula usled nasilne smrti i da u ovom zločinu nije učestvovalo treće lice, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na telima dece u kući u Petrovaradinu, gde je par živeo, nije bilo vidljivih povreda, niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima pronađena flaša sa nekom supstancom.

Martina i Lav su, držeći se za ruke, zajedno skočili sa 17 sprata solitera u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman, a nakon što je utvrđen njihov identitet, sutradan, 2. marta u kući u Petrovaradinu gde su živeli kao podstanari nađena su tela njihovih dvojice sinova.

U kući su nađeni određeni egipatski simboli, a na stolu papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je reč o okultizmu i da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu, pa se istraga vodi i u tom pravcu, a uključeni su i stručnjaci za sekte i religiju.