AKTUELNO

Komšije kažu da su L. P. S. (25) i M. P. S. (23) koji su prvo ubili svoju decu stare godinu i tri godine, a potom skočili sa novosadskog solitera ranije znali da prave piknik u dvorištu.

- Njih dvoje su jako mladi i nisu često izlazili iz kuće, ono što sam viđao jeste da su znali da stave ćebe u dvorište, postave hranu i uživaju sa decom. Sve je delovali kao da je u redu, nismo sumnjali da imaju neki problem, a kamoli da će ubiti decu - kažu komšije i dodaju:

- Nisu često izlazili iz kuće, a ponekad se čuo dečji plač. Šetali ih je ulicom, vozili su bicikl, a ona je bila prelepa, plava kosa, mršava, kad je bila trudna stomak se jedva video.

Foto: RINA

Kako su nam potom rekli sagovornici, porodica se svađala sa vlasnikom kuće kada bi dolazio preko leta.

- Čuli smo nekoliko puta da su se svađali, zamerao im je neke glupe stvari, pa se M. P. S. povlačila u kuću i nije često izlazila iz kuće, kao da se plašila nekoga - kaže sagovornik.

Navodno, prema tvrdnjama komšija, jedan stariji dečak je nađen na kauču, dok je beba bila u krvecu.

MLADIĆ U CRNINI

U kući u kojoj su nađena tela mališana na Petrovaradinu, došao je mladić sav u crnini. Ušao je u dvorištu kuće, zadržao se svega minut i brzim korakom napustio dvorište. - Nemam komentar, razumite me. Ja imam dete od tri meseca... Prosto ne znam šta bih vam rekao - rekao je mladić sa suzama u očima i otišao. Kako saznajemo, reč je podstanaru koji je živeo u velikoj kući pored manje kuće u kojoj su nađena deca. - Podstanar sa suprugom i bebom od tri meseca živi u toj velikoj kući i kada je video policiji, a potom i Hitnu pomoć sinoć šokirao se. Nije mogao da dođe sebi nakon saznanja da boravi u istom dvorištu u kome su ubijena deca. Te ljude je poznavao, doduše površno, ali se čovek zaledio i komšije su ga primile kod sebe. Prespavao je kod njih, a potom je sada otišao kod rođaka - navode za Kurir komšije i dodaju da čovek ne zna šta će od muke. Prema njihovim rečima, ova porodica se doselila tu, dok čekaju da im se izgradi nova kuća koja će uskoro biti gotova. Inače, u trenutku zločina u dvorištu je bilo troje podstanara - porodica koja je presudila svojoj deci, a potom sebi živeli su u malo kući pored, dok je mladić sa porodicom živeo u velikoj kući na spratu, a u prizemlju te kuće boravila su dva mladića koja su takođe, juče bukvalno pobegla iz kuće nakon jezivog saznanja.

- Čuli smo da je policija dečicu našla na krevetima, nisu imali krvi na sebi, samo je delovalo kao da spavaju - kažu oni i dodaju:

- Roletne su retko kad dizali, tako da nam one nisu bile alarm da se nešto dešava, čak smo mislili da su se i odselili jer ih nismo viđali u poslednje vreme. Pretužno je da se odluče na ovakav korak.

SOS linija

SOS linija na koju se mogu javiti osobe koje pomišljaju na samoubistvo je 080/309-309, opcija 1. Servis je besplatan a stručnaci koji pružaju pomoć na ovom broju rade 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Autor: