AKTUELNO

Vuku Stankoviću, prijatelju braće Panić koji su u bekstvu, koji je uhapšen danas po nalogu Višeg javnog tužilaštva određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

On se sumnjiči da je počinio krivična dela Trgovina ljudima u saizvršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu, a pritvor mu je određen kako ne bi ponovio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Stanković je uhapšen, a istragom koje sada umesto Trećeg osnovnog javnog tužilaštva vodi Više tužilaštvo zbog prekvalifikacije dela za koja se terete obuhvaćeni su i braća Panić Miloš i Uroš koji se nalaze u bekstvu, njihov kum David L, njegova supruga Sonja i drugi kum Ivan Zelajac.

Foto: Instagram.com/Privatna arhiva

Zelajac je u pritvoru, dok se Sonja L. i David L. brane sa slobode. Oni će u nastavku istrage biti saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na okolnost izvršenja krivičnog dela Trgovina ljudima.

Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima dostavio VJT podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj.