AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Mihaila T. (22) i Uroša P. zbog sumnje da su 10. februara ove godine u parku između ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića pokušali da ubiju dvojicu maloletnika.

Mihailu T. i Urošu P. naredbom o sprovođenju istrage na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Protiv Alekse R. i Aleksandra N. koji su učestovali u kritičnom događaju, biće sprovodene dokazne radnje zbog sumnje da su izršili krivično delo učestvovanje u tuči.

- Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da su Mihailo T, Uroš P, Aleksa R, Alekandar N. i još jedan maloletnik, protiv kojeg je postupak razdvojen, 10. februara oko 20:45 časova u parku između ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića pojurili oštećene. Aleksandar N. je sustigao jednog maloletnika i oborio ga na zemlju, zatim ga je Uroš P. nekoliko puta udario u predelu glave i tela, nakon čega mu je Mihailo T. oštrim sečivom zadao četiri uboda u predelu sakralne i glutealne regije - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon toga osumnjičeni su, kako se sumnja, sustigli i drugog maloletnika kojem je Uroš P. metalnom šipkom zadao nekoliko udaraca u predelu glave i tela, a Mihailo T. oštrim predmetom zadao šest uboda u predelu leđa i gluteusa.

- Mihailo T. i Uroš P. su se na saslušanju u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, dok će Aleksa R. i Aleksandar N. biti saslušani u redovnom postupku - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Mihailu T. i Urošu P. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.