AKTUELNO

Carinici su 9. februara 2024. godine na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa spakovanog u tovarni deo jednog kombija.

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao kombi ''VW Crafter'' domaćih registarskih oznaka koji se prema rečima vozača uputio ka Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je izjavio da sem ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

Foto: FOTO: CARINA SRBIJE

Međutim, kada su carinici otvorili tovarni deo kombija radi detaljne kontrole, zaopahnuo ih je karakterističan miris suvog mesa koje vozač nije ni pomenuo.

Ubrzo je utvrđeno da se u teretnom delu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda i to: 130 kg goveđe pršute, 40 kg sudžuka i 30 kg suve ovčetine.

Foto: FOTO: CARINA SRBIJE

S obzirom da se radi o osetljivoj robi životinjskog porekla, neprijavljenoj, bez deklaracije i prevoženoj u nehigijenskim uslovima, o otkrivenom krijumčarenju je odmah obaveštena nadležna Granična veterinarska inspekcija.

Foto: FOTO: CARINA SRBIJE

Podsećamo da putnici sa sobom mogu nositi hranu, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe i koja je pritom fabrički upakovana.

Autor: