AKTUELNO

Carinski službenici su 3. marta 2024. godine na graničnom prelaza Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja novih kamionskih delova otkrivenih u prtljažnom delu jednog autobusa.

Pokušaj krijumčarenja delova je otkriven prilikom ulazne kontrole autobusa stranih registarskih oznaka, čiji su vozači pored ličnih stvari putnika prijavili i dva korišćena uređaja: ugradnu električnu rernu i bicikl. 

Međutim, kada su putnici izneli svoje kofere i torbe, u delu predviđenom za prtljag, carinici su pronašli mnoštvo kutija, u kojima je bilo zapakovano 458 novih rezervnih delova za  teretna vozila marke ''Volvo''. 

Vrednost različitih filtera, senzora pristiska, kaiševa, kočionih pločica, španera, ogledala, klapni gasa, kontrolnih modula, nosača motora, dijagnostike i drugih kamionskih rezervnih delova procenjena je na preko dva miliona dinara. 

Jedan od vozača je carinskim službenicima rekao da se radi o pošiljci primljenoj na prevoz, koju je zaboravio da prijavi. 

Otkriveni kamionski delovi su zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom, kada će na osnovu pravosnažne presude biti poznato šta će se sa njima dalje dešavati.