AKTUELNO

Od nastradalog Duška Đorđevića (32) zvani Moša iz Velikog Gradišta koji je poginuo kada je juče krenuo da pliva za Časni krst na Fejsbuku oprostio se njegov otac potresnim rečima.

Saobraćajna nesreća se dogodila juče ujutru u 8.40 sati u selu Ostrvo, nekoliko kilometara od Velikog Gradišta i to kada je poginuli krenuo da pliva za Časni krst. Sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač navodno, usled neprilagođene brzine ispravio oštru krivinu i iz desne kolovozne trake prešao u levu i završio u reci.

- Moj sin je na večnom putu ostavio svoj život u najboljim godinama, a nama večno da tugujemo do kraja mog života i moje bube i naše familije. Najteže u ovom životu kada izgubiš svoje dete. Da li ima veće tuge i bola od ovog trenutka? Neka mu je laka zemlja i neka ga anđeli čuvaju. Voli te tvoj tata i nadam se da ćemo se skoro videti. Sine, ti znaš da ja idem na dijalizu i da ja prekinem i eto me kod tebe, jer meni sada više ništa nije važno. Voli te tvoj Moša - napisao je neutešni Živorad Đorđević, koji je zatim objavio i zajedničku fotografiju sa sinom.

Nedugo zatim, nekoliko sati kasnije objavio je i pesmu koju pevaju pevači Aca Pejović i Željko Joksimović u popularnom filmu Toma sa numerom "Što te nema." Živorad je svoje pratioce obavestio i o tome kada će svog sina ispratiti na večni počinak.

- 21. januara u 13 sati biće sahrana mog sina Đorđević Duška Moše - napisao je čovek, a ispod ove objave samo su se nizali komentari u vidu izjavljivanja saučešća i pružanja podrške porodici koja je neočekivano ostala bez člana porodice.

Pa da podsetimo, obdukcija je pokazala da je smrt mladića nastupila prilikom utapanja. Kako je utvrđeno Đorđević nije imao nijednu povredu na svom telu. Njegov prijatelj priliko nesreće nije nije povređen, ali je dobio hipotermiju i nalazi se u požarevačkoj bolnici, ali se očekuje da ga lekari uskoro puste iz bolnice. Sumnja se da su mladići kobnog dana žurili ka Velikom Gradištu nakon što su odvezli prijatelja u susedno mestu, i tpo navodno zbog želje Đorđevića da stigne na vreme kako bi plivao za Časni krst.