AKTUELNO

Hoće li optužnica biti podignuta?

Veće Apelacionog suda u Beogradu prošle nedelje produžilo je pritvor Zoranu Marjanoviću na još tri meeca. Marjanović je osumnjičen za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović. Krajnji rok za podizanje optužnice protiv njega je deseti mart.

Adokat Nebojša Milosavljević kaže da je pritvor Marjanoviću verovatno produžen jer tužilaštvo nije skupilo dovoljno relevantnih dokaza kako bi se protiv njega podigla optužnica.

- Koliko vidimo, istraga ide sporo. Tužilaštvo verovatno ima u planu da izvede još neke dokaze. Očekujem da će se oni i pojaviti i da će opravdati pritvor optuženom Marjanoviću - kaže Milosavljević za Novo jutro.

Foto: TV Pink

U slučaju da ne bude više dokaza. Marjanović može na slobodu.

- Policija je mnogo radila na ovom slučaju i verovatno poseduje neke dokaze za koje javnost ne zna, recimo, listinzi, bazne stanice. Nadam se da će nakon tri meseca mnoge stvari biti jasnije - kaže advokat.

Foto: TV Pink

Novinar dnevnog lista "Informer" Aleksandar Crnomarković podsetio je da je odbrana pokušala da dokaže da nema potrebe da Marjanović bude u pritvoru, pa je čak podneta žalba u kojoj navodno piše da je Zoran morao biti sav umrljan blatom, jer ako je ubio suprugu na nasipu, moralo je doći i do borbe između njih dvoje.

- Jedan ovaj argument je prošao i delovalo je kao da će Zoran zaista biti pušten, ali mu je ponovo produžen pritvor, jer su verovatno postojali elementi - kaže Crnomarković.

Foto: TV Pink

Kako kaže, otklonjena je sumnja o mestu na kojem se odigrao stravičan zločin.

- Na 200 metara od nasipa nalazi se prodavnica koja poseduje sigurnosne kamere. One su nekih sat i po vremena pre ubistva uhvatile Jelenu, Zorana i Janu Marjanović u mercedesu koji se kreće u pravcu nasipa, a za čijim volanom je ubijena. Oni su zaista tog dana zaista otišli na nasip. Ne znamo da li je otišla da džogira i šta se tamo dešavalo. U svakom slučaju, ona je bila živa i zdrava sat i po pre - kaže novinar.

Milosavljević kaže da donošenje presude može da potraje kada je slučaj težak, a da kazne za ovakve zločine idu i do 40 godina zatvora.

Kamere će, kako kaže, biti vrlo bitan podatak u istrazi i adut Marjanovićeve odbrane.

- Očekujem uzbudljive mesece pred nama - rekao je Milosavljević, dodajući da se dešavalo da optužnice budu podignute i da osumnjičeni bude oslobođen.

On je istakao da je dovoljan jedan jedini dokaz kako bi se utvrdila krivica osumnjičenog.

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'