AKTUELNO

Veštačenja su poslata u tužilaštvo, a očekuje se da nakon toga bude i podignuta optužnica protiv Jeleninog muža.

Inspektori koji istražuju ubistvo Jelene Marjanović obavešteni su da su završena sva veštačenja fizičkih i bioloških tragova sa mesta zločina i da sve ukazuje da je njen muž Zoran ubica.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Izvori  iz policije i tužilaštva, međutim, nisu želeli da nam otkriju o kojim konkretno veštačenjima se radi, ali su istakli da je ovim slučaj protiv Marjanovića praktično rešen.

- Inspektori su obavešteni da su sve analize i veštačenja ukazala da se Jelenin muž direktno dovodi u vezu sa ubistvom na nasipu u Borči 2. aprila 2016. Nije još vreme da se otkriju detalji dok u tužilaštvu sve to ne pregledaju i pokrenu dalju proceduru, ali koliko smo obavešteni, u pitanju su čvrsti i neoborivi dokazi protiv Zorana Marjanovića - kaže  izvor.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, Zorana su sa zločinom povezivali njegovi DNK tragovi nađeni na Jeleninom telu, ali i tragovi blata na njegovim farmerkama, koji su identični onom sa mesta zločina. Međutim, ostalo je nekoliko okolnosti koje, bar za javnost, nisu bile do kraja rasvetljene.

Na prvom mestu tu su DNK tragovi nepoznatog muškarca pronađeni na Jeleninim rukama i na trsci u blizini njenog tela. Pored toga, do pre nekoliko dana u tužilaštvo još nisu bila stigla ni veštačenja baznih stanica mobilne telefonije koje pokrivaju Borču i nasip.

Foto: Andrej Nihil

- Iz tih analiza trebalo bi da se utvrdi tačno Jelenino i Zoranovo kretanje u vreme zločina, ali i kretanje ostalih ukućana, Zoranovih roditelja i njegovog brata. Te analize pokazaće da li je Zoran govorio istinu o vremenu i mestu kuda su se kretali pre Jeleninog nestanka - navodi naš sagovornik.

Brzo preminula

Inače, Zoran je uhapšen 15. septembra zbog sumnje da je 17 meseci ranije ubio Jelenu, i još je u pritvoru.

U naredbi za sprovođenje istrage stoji da su njih dvoje i mala Jana 2. aprila 2016. otišli do početka nasipa i da je Jelena zatim otišla da džogira. U jednom trenutku Zoran se odvojio od deteta na desetak minuta i ubio Jelenu.

To se, kako piše u naredbi, desilo između 16.49 i 17.30. Superveštačenje je pokazalo da je Jelena ubijena u kanalu, pored nasipa, da je udarena više puta u potiljak tupim predmetom i da je smrt nastupila brzo. To je zaključeno na osnovu toga što u njenim plućima nije bilo vode, već samo malo u dušniku.

Pročitajte još: PRONAĐENO ORUŽJE KOJIM JE UBIJENA JELENA MARJANOVIĆ?

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'