AKTUELNO

Autobus koji je prevozio srpske turiste na letovanje učestvovao je u udesu nedaleko od graničnog prelaza Evzoni u Grčkoj, nakon čega se prevrnuo na bok, potvrdio je za Informer.rs Bojan Milosavljević direktor turističke agencije "Ski&Sun" iz Niša, u čijoj organizaciji su putnici putovali.

Kako Milosavljević kaže u nesreći je povređen veliki broj putnika autobusa, od kojih nekolicina teže.

Sve se dogodilo, prema njegovim rečima oko 5 ujutru po našem vremenu odnosno 6 po grčkom, kada je automobil grčkih registarskoh oznaka prešao u suprotnu traku i udario pravo u autobus sa srpskim turistima.

- Nezgoda se dogodila na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun. Vozač autobusa nije skrenuo naglo što je dobro, jer bi završio na banderi. Sve je moglo da bude i gore. Od siline udarca se prevrnuo i potom završio u jarku pored puta. Putnici iz automobila su nastradali, njih troje, dok je jedan kritično. U autobusu je bilo 78 putnika, dva vozača i vodič. Teže povređeni se voze u Solun i njih, prema prvim informacijama ima 11, dok se lakše povređeni prevoze u Polikastro. Ima i ljudi koji nisu povređeni i oni će bitu zbrinuti. Među njima su i sva deca. Njih ćemo smestiti u smeštaj, samo što im je prtljag ostao zarobljen u autobusu - kaže Milosavljević.

Foto: Foto/RINA

Milosavljević kaže da je reč o dabldeker autobusu i da je na lice mesta krenuo suvlasnik agencije, kao i predstavnici agencije iz Grčke, i da su na vezi i sa srpskim konzulatom.

On kaže da će putnicima koji su prošli bez povreda na raspolaganju biti dva autobusa.

Kako je saopštila Regionalna policijska uprava Centralne Makedonije, poginula su tri putnika u jednom automobilu, dok je još jedan putnik iz istog automobila teže povređen. Prema tim informacija, oko 23 osobe iz autobusa su povređene.

U trenutku udesa, drugi automobil, u kojem su se vozili majka i dete, naleteo je na prvi. Osobe iz tog vozila, prema prvim informcijama, nisu povređene, dok se turistički autobus nakon sudara prevrnuo.