AKTUELNO

Završeno veštačenje baznih stanica na mestu ubistva Jelene Marjanović!

Stručnjaci dokazali da je Zoran Marjanović 2. aprila 2016. u vreme ubistva bio pored supruge Jelene! Ovo će, pored tragova DNK i blata, biti ključni dokaz protiv njega na sudu.

Policija je "veštačenjem lokacije mobilnog telefona" Zorana Marjanovića definitivno utvrdila da se on 2. aprila 2016. u vreme zverskog ubistva supruge Jelene nalazio pored nje! Stručnjaci su, na osnovu analize podataka sa baznih stanica, dokazali da je Zoran lagao kada je tvrdio da je u vreme zločina bio sa ćerkom Janom oko 650 metara udaljen od mesta ubistva.

Rezultat ovog veštačenja, pored tragova DNK i blata sa mesta zločina, biće ključni dokaz na suđenju, kažu naši izvori, inspektori koji rade na istrazi. U policiji, inače, svi tvrde da je protiv Zorana Marjanovića prikupljeno dovoljno čvrstih dokaza i očekuju da će on biti osuđen za Jelenino ubistvo.

U medijima su se ranije pojavile spekulacije da veštačenje baznih stanica mobilne telefonije nije gotovo i da još nije ni poslato u Više tužilaštvo u Beogradu, ali Informeru je u policiji iz više izvora potvrđeno da je to veštačenje urađeno odmah posle Jeleninog ubistva.

- Zoran je na saslušanju u policiji 2016. godine rekao da je u vreme ubistva sa ćerkom Janom bio na početku nasipa u Borči, dok je njegova supruga džogirala. Prema njegovim tvrdnjama, on je bio na oko 650 metara od mesta Jeleninog ubistva. Međutim, veštačenjem baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno je da je signal njegovog telefona lociran na samo nekoliko metara od mesta gde je pronađen Jelenin leš, u kanalu pored nasipa. Osim što ta činjenica pokazuje da je Zoran lagao u istrazi, ona nesumnjivo potvrđuje i da je bio na mestu ubistva, dakle da je direktno umešan u zločin. Kada to ukrstite sa podatkom da je na njegovim pantalonama nađeno blato sa mesta zločina i da je njegov DNK nađen na Jeleninom lešu, onda je valjda sve jasno - objašnjava naš izvor iz istrage.

Kako saznajemo, policija je tokom istrage Jeleninog ubistva obavila razgovor sa oko 2.000 ljudi, prikupljeni su svi materijalni i biološki tragovi i utvrđene su precizne lokacije mobilnih telefona svih članova porodice Marjanović u vreme Jeleninog ubistva! Zoranov telefon bio je na samo nekoliko metara od mesta gde je nađen njen leš, dok su telefoni njegovog oca Vladimira i brata Miloša bili u porodičnoj kući u Borči.

- Slučaj Jeleninog ubistva je proteklih 20 meseci imao nezapamćenu pažnju javnosti i policija je bila pod velikim pritiskom zbog toga. U medijima su se pojavljivale mnoge neistine i spekulacije u vezi s ovim slučajem, zbog čega je odlučeno da se ključni dokazi protiv Zorana ipak zadrže u strogoj tajnosti. Svi dokazi koje je policija prikupila po nalogu tužilaštva doveli su do toga da je protiv Marjanovića 15. septembra, posle 17 meseci istrage, podignuta krivična prijava za ubistvo supruge i on je uhapšen - objašnjava naš sagovornik.

Na drugoj strani, bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić kaže da veštačenje baznih stanica i mobilnih telefona nema veliku težinu na sudu.

- To veštačenje nema presudan značaj, jer je nemoguće sa velikom preciznošću utvrditi gde se nalazio mobilni telefon Zorana Marjanovića u vreme ubistva. To veštačenje baznih stanica može samo da pomogne policiji u kom smeru da ide, ali ne može se reći da je to ključan dokaz koji bi doveo do osuđujuće presude - kaže Spasić.

Podsetimo, petorica branilaca Zorana Marjanovića od septembra tvrde da protiv Zorana nema čvrstih dokaza, ali su u nekoliko navrata naveli i da u spisima predmeta, koji je njima dostavljen iz tužilaštva, još nema veštačenja baznih stanica.

Inače, prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, Zoran Marjanović je 2. aprila 2016, u periodu između 16.49 i 17.30, ostavio ćerku Janu na početku nasipa u Borči, otrčao u susret Jeleni, koja je nasipom džogirala, i ubio je. Potom se vratio po Janu, pozvao telefonom porodicu i prijatelje i rekao im da je Jelena nestala.

Ceo zločin je, kako piše u spisima predmeta, trajao 10 minuta, koliko je Jana bila sama pored rampe dok joj je otac ubijao majku. Jelenin leš, smrskane glave, pronađen je narednog dana, 3. aprila 2016, u kanalu pored nasipa u Borči.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#telefon

'