AKTUELNO

Policija je zasad privela šestoricu osumnjičenih, intenzivno se radi na utvrđivanju svih okolnosti, motiva i identifikaciji svih učesnika nereda.

Viši sud u Beogradu od 14 časova počeće da saslušava šest osoba koje su osumnjičene za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj manifestaciji.

U pitanju je pet državljana Republike Hrvatske i jedan državljanin Grčke.

Oni se trenutno nalaze, prema odluci Višeg tužilaštva, u policijskom pritvoru i za koji sat im ističe 48-časovno zadržavanje.

Foto: Beta

Više javno tužilaštvo zatražilo je da sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredi pritvor do 30 dana osumnjičenim osobama.

Kada ih sudija bude saslušao, doneće odluku o tome da li će pritvor biti određenili ne. Ukoliko šestorici stranih državljana bude određen pritvor, direktno će biti premešteni u prostorije Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici.

Tokom istrage, kako ekskluzivno saznajemo, utvrđeno je da su državljani Hrvatske koji su pravili incidente i nerede na večitom derbiju, ušli regularno i bez problema u našu zemlju 12. decembra, a da su na samoj utakmici, na južnoj tribini, gde je došlo do opšte tuče, imali po nekoliko identičnih dukserica, kako bi otežali eventualnu identifikaciju njih kao učesnika incidenata.

Foto: Tanjug

Takođe, u sukobu su ostali bez dukserica. Neizvesno je da li su ih sami skinuli, ili su im ih skinuli navijači sa kojima su se sukobili, ali se pretpostavlja da su i želeli da ostanu bez njih i praktično polu goli, opet kako bi bila otežana njihova identifikacija.

Policija je zasad privela šestoricu osumnjičenih, intenzivno se radi na utvrđivanju svih okolnosti, motiva i identifikaciji svih učesnika nereda.

Pročitajte još: EVO KO SU PLAĆENICI KOJI SU IZAZVALI HAOS U BEOGRADU: Hrvati sa debelim dosijeima, MMA borci, bivši robijaši...

Pročitajte još: Plaćenici iz Hrvatske DOBILI PO 10.000 EVRA DA NAPRAVE HAOS NA DERBIJU!

#Granica

#Hrvatska

#Navijači

#Utakmica

#tuča

'