AKTUELNO

Gosti "Novog vikend jutra" na TV Pink kod voditeljke Jovane Jeremić govorili su danas o temi koja je potresla čitavu Srbiju.

Privatni detektiv Braca Zdravković kaže da je cela Srbija šokirana od kako se ova tema pojavila u javnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moja emisija je spremna, i nisam spreman da je pustim u javnost još. Ona ide u strane zemlje, kako bi naš narod znao šta se dešava u Srbiji. Zakazao je ceo sistem, i s obzirom da osećam odgovornost kao deo zajednice, na kraju ispada da je kriva devojčica koja je gladovala osam godina. Radi se o čoveku koji 18 godina konzumira heroin, ne znam kako je socijalni tim njemu dodelio staratečjstvo. radi se o čoveku koji ne može sa zdravog aspekta da vodi računa o detetu - rekao je Zdravković.

Njegov stan je postao zatvor za dete, on je živeo i iznajmljenom stanu gde je uredno plaćao kirijum, pitanje je da li je stanoidavac priveden? - pita se Zdravković.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/TV PINK PRINTSCREEN

- Ja kao neki predsednik kućnog saveta kažem da sam zvao policiju, kako ćeš da dokažeš? Mi smo mesecima čuli plač deteta, dovodio je devojke da bi orgijao. Da li se neko iz te zgrade stavio u situaciju da njegovo dete može sutra tako? Mi ne unamo šta se radilo sa tom devojčicom. Ona sada ne govori, da li od šoka, jer je videla da postoje drugi ljudi, a ne samo monstrumi... Neka propalica svako veče dovodi devojke, zanima me kakve su one. Pazite, ako devojka ima odnos sa partnerom, normalno je da ide da se tušira posle, treba da postavi pitanje zašto ne može da uđe u kupatilo? Ko zna do kada bi to trajalo da njegova ljubavnica nije prijavila da joj je slomio nos - rekao je Zdravković.

Dete je hranio buđavim hlebom iz kontejnera, ona ne zna da priča, dete je dobio sa njene nepune 3 godine, mozak je ostao na tom nivou razvoja, komentariše Braca.

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine naveo je da je sramota celog društva sve što se dogodilo, jer nismo primetili da se nešto dešava u tom stanu.

- Mi smo pošteni i neobavešteni. Srbi okreću glavu na probleme. Pitanje je ko je zatajio. Često prebacujemo loptu jedni na druge. I istorija treba da bude tu da nas nešto nauči. Kako sistem nije primetio? Kako je dete dodeljeno njemu? On je rizična kategorija jer je bio na psihijatriji... Pitanje nasilja je tu bilo u ogromnoj meri - rekao je Ibro.

Žrtva trgovine ljudima Nevena Mitić rekla je da je jako čudno sve što se dešavalo, posebno jer niko nije obratio pažnju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam završila u rukama kriminalca kome sam ja bila jaka žrtva, mislila sam da sam se zaljubila, da neću gledati nasilje u porodicič. Terala sam majku da ode od oca, ali ona to nije radila - rekla je ona.

Ekipa TV Pink otišla je na lice mesta, gde je o celoj situaciji porazgovarala sa kriminologom, stručnjakom DBA Ratomirom Antonovićem.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Sama zgrada je nenastanjena i prazna. Zgodna za ovakve stvari. Stan je na udarnom mestu i čudno je da se anomalije nisu primetile. I komšije nisu znali da se ovo dešavalo u njihovoj zgradi. Vidimo na sandučetu da je drugo prezime, što znači da ovo nije njegov stan. Postavlja se pitanje kako je on imao ovaj stan, kako je držao dete. Mnogo je nejasnoća, nepoznanica - rekao je Antonović.

Foto: TV Pink Printscreen

Vrlo su neobični i ulazi za dve osobe, za dete i stariju osobu, primetio je Antonović.

Normalno je da se on brani ćutanjem, jer je to jedino što može. Ne verujem da će ga neko uzeti, nego će dobiti btanioca po službenoj dužnosti. Ne znam kakvu će argumantaciju koristiti taj advokat. Kazna će biti visoka, uz meru nadzora u specijalizovanoj ustanovi - rekao je Antonović.

Autor: