AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se obratiti građanima i predstaviti veliki plan za Srbiju u naredne tri godine godine, o čemu su govorili i gosti Novog vikend jutra Jovane Jeremić na TV Pink.

Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, rekao je da večerašnji događaj predstavlja tačku na izborni proces.

- Sa izbornim procesom je sve bilo u redu, on je na jedan demokratski način obavljen. Očekujem najavu i početak tog perioda od četiri godine u kojem Srbija treba da se fokusira na svoj razvoj, da izađe iz političkih previranja - kazao je Vukelić.

Prema njegovim rečima, kulminacija svega je EXPO 2027.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi ćemo, jačajući Srbiju, spremiti se za EXPO je kruna celog tog mandata - naveo je Vukelić.

Borko Kašanski, urednik Srpskog telegrafa, rekao je da mu je više stvari zanimljivo.

- Predsednik se obraća mesec dana posle izbora, zamislite da je to uradio pre izbora, ne bi ga niko oprao, u smislu da su to predizborne fraze. Ne. Sačekao je izbore i meni se to dopada, kao što mi se dopada to što su ljudi koji su glasali za listu Srbija ne sme da stane glasali za politiku kontinuiteta - kazao je Kašanski.

Kako je rekao, ovo dođe kao finale nečega što nije počelo juče, već mnogo godina unazad.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Bulatović, narodni poslanik, kaže da je nakon protesta viđeno da od strane vlasti niko nije hapšen.

- Država ima razumevanja i praznik je demokratije. Imali smo najčistije izbore od uvođenja višestranačja. Rezultat izbora jasno pokazuje stvari - ocenio je Bulatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, Vučić sprovodi takvu politiku u kojoj će za četiri godine svi uživati, odnosno njenim rezultatima.

- Kada vidite nastup predsednika u Davosu, videli ste ogromno poštovanje prema predsedniku. Mislim da svaki građanin Srbije treba da bude ponosan na predsednika - istakao je Bulatović i dodao da Dragan Đilas može da sanja podršku Evrope, jer se u Davosu videlo kakvu podršku ima Vučićeva politika.