AKTUELNO

Osumnjičeni, koji su radnici pomenute korporacije, uhapšeni su u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma, kako se sumnja, ukradenog eksploziva "TNT", koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su dvojicu osumnjičenih za krađu 11,3 kilograma eksploziva "TNT" holding korporacije "Krušik" u Valjevu koja se bavi proizvodnjom borbenih sredstava.

Osumnjičeni, koji su radnici pomenute korporacije, uhapšeni su u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma, kako se sumnja, ukradenog eksploziva "TNT", koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje, precizira se u saopštenju policije.

Prema pisanju medija, ova akcija je izvedena u toku protekle sedmice, a policija se tek danas zvanično oglasila. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krađa oružja i dela borbenog sredstva uhapšeni su radnici holding korporacije "Krušik" M.G. (1982) i M.Z. (1978). Njima je određeno zadržavnje do 48 sati nakon kojeg će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

Pink.rs

#Hapšenje

#Krađa

'