AKTUELNO

Radnici Pošte Srbije koji su uhapšeni jutros u Goraždevcu, pušteni su na slobodu, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor Pošte Srbije za KiM Ivan Milojević.

Najpre su privedeni vozač V. M. i njegov pratilac V. P., a potom je i od upravnice Pošte u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Dok su radnici pušteni nakon višesatnog zadržavanja u policiji, vozilo je konfiskovano, a oduzet je i novac koji se nalazio u vozilu, a koji je bio namenjen penzijama. Kako se saznaje, reč je o nekoliko miliona dinara.

"Akcija Kurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima", saopštila je jutros Kancelarija za KiM.

Milojević je nakon privođenja za Kosovo onlajn izjavio da je današnje maltretiranje i privođenje radnika "Pošte" u Goraždevcu nedopustivo i da ne postoji nijedno krivično delo koje su počinili. On je pozvao međunarodnu zajednicu da sa reči pređe na dela.

Podsetio je i da je ovom privođenju prethodilo i demoliranje i pljačkanje poslovne jedinice Pošte u Ugljaru kod Kosova Polja.

Autor: