AKTUELNO

Majka devojčice (14) prijavila je da je njenu ćerku navodno seksualno zlostavljao i pipkao dok je sama bila u ispovedaonici sveštenik iz jedne crkve u Beloj Crkvi.

Protiv sveštenog lica Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu vodi predistražni postupak zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

- Devojčica se navodno požalila majci nakon što je došla iz crkve gde je bila sama, da ju je sveštenik dodirivao dok je boravila u ispovedaonici - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

- Za sada nisu poznati svi detalji ovog krivičnog dela, pa se tužilaštvo bavi ispitivanjem svedoka, a sve to će doprineti daljoj istrazi.

Svešteniku je za sada izrečena privremena mera zabrane prilaska maloletnoj devojčici, kao i kontakt sa njenom porodicom, ali i posećivanje određenih mesta.

Meštani ovog vojvođanskog sela za Kurir kažu da su upućeni u priču, ali da ne veruju u njenu istinitost.

- Čuli smo da je naš dugogodišnji sveštenik, koji inače, bez ijedne mrlje služi našoj parohiji, navodno pipkao devojčicu, ali mi ne možemo da poverujemo u tako nešto. Prosto nam je neverovatno da je on počinio blud - kažu oni i dodaju:

Foto: RINA

- Ako je kriv treba da odgovara, ali sumnjamo da se to nije dogodilo, jer je on porodičan čovek koji ima odraslu decu. Uvek je bio spreman da pomogne, da posavetuje bilo kog vernika koji mu se obratio za pomoć.

S druge strane, majka devojčice je za Republiku ispričala da je sveštenik njenu ćerku dodirivao po grudima uz reči da sve žene to vole, kao i da njenoj ćerki to nije prijalo i da to nije želela.

Oglasilo se i tužilaštvo

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu oglasilo se saopštenjem nakon informacija da je majka jedne devojčice (14) prijavila da je njeno dete neprimereno pipkao lokalni sveštenik iz Bele Srkve. - Pred osnovnim javnim tužilaštvom u Vršcu vodi se predistražni postupak protiv osumnjičenog J. C. iz Bele Crkve, a povodom prijave da je izvršio krivično delo Polno uznemiravanje prema devojčici staroj 14 godina - stoji u saoptenju OJT u Vršcu, gde dodaju: - Osnovno tužilaštvo u Vršcu je odmah nakon prijema prijave podnelo predlog Osnovnom sudu u Vršcu da se prema osumnjičenom odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranja sa maloletnom oštećenom i posećivanje određenih mesta iz člana 197 ZKP, koja mera je usvojena rešenjem Osnovnog suda u Vršcu. Kako su dodali, pred Osnovnim tužilaštvom u Vršcu u toku je sprovođenje daljih dokaznih radnji.