AKTUELNO

Sve, nažalost, pada u vodu...

Policija posle saslušanja svekrve Jelene Marjanović tajno snimala njen razgovor sa sinom i mužem koji dokazuje da svi oni lažu o ubistvu. Ovaj snimak, međutim, nije i ne može biti dokaz na sudu.

Zorica Marjanović je u aprilu 2016. lagala na saslušanju u policiji dok je odgovarala na pitanja o ubistvu svoje snaje Jelene Marjanović, a na to su je nagovorili njeni sin Zoran i muž Vladimir, piše Informer.

Ovo je, kako saznaje list, utvrđeno prisluškivanjem članova porodice Marjanović neposredno posle saslušanja. Nakon što je Zorica pre godinu i po dana završila saslušanje u policiji, sva unezverena je u autu pitala muža i sina: "Zašto ste me terali da lažem?!", a njih dvojica su rekla: "Ćuti bre, matora, ćuti! Vidiš da smo ih za*ebali!"

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Izvori iz tužilaštva i policije, koji već 19 meseci istražuju zločin na nasipu u Borči, objašnjava da su Marjanovići od početka bili najsumnjiviji, ali da je najveći problem to što nije bilo čvrstih dokaza protiv njih.

- Zato je i odlučeno da se stave "na mere", odnosno da se oni prisluškuju. Postavljene su bubice u njihov automobil, ali je to tada odlučeno naprečac, nije bilo vremena da se čeka procedura i sada ti razgovori nisu validan dokaz. Ipak, morali smo da budemo sigurni da oni nešto kriju, što se i pokazalo tačnim. Na osnovu ovih razgovora znali smo u kom smeru da krenemo... - objašnjava izvor Informera.

Svekrva Zorica je prvi put saslušana u policiji krajem aprila 2016, skoro tri nedelje nakon Jeleninog ubistva, tek nakon što su svi ostali Marjanovići dali iskaz. Ona je tad i odbila poligraf, pravdajući se da će to negativno uticati ne njenu energiju i paranormalne moći.

- Tada je saslušavana, između ostalog, i zbog tih njenih navodnih paranormalnih i isceliteljskih moći, po kojima je i poznata u Borči. Trebalo je ispitati u tom trenutku da li su možda neka religijska ili sektaška uverenja bila motiv za ubistvo - navodi izvor.

Nakon što je izašla iz policije, Zorica je ušla u automobil u kom su je čekali Zoran i Vladimir.

- Bila je nervozna i uznemirena, odmah je počela da ih grdi jer su je terali da laže. Zoran i Vladimir su je odmah ućutkali rečima: "Ćuti, bre, matora! Vidiš da smo ih za*ebali..." To je sve snimljeno, ali, nažalost, ne može da se koristi kao dokaz - rekao je sagovornik.

Bivši istražni sudija, a sada advokat Denis Bećirić potvrdio je za Infomrer da su tako prikupljeni dokazi beskorisni na sudu.

Foto: Informer

- Postoji zakonom određen način na koji se neko može prisluškivati, da bi se nakon toga ti snimci mogli koristiti na sudu. Naredbu za tajno praćenje i snimanje izdaje sudija za prethodni postupak na obrazloženi predlog tužilaštva. Ta naredba traje tri meseca i može da se produži za još dva puta po tri meseca. Izdaje se samo za određena krivična dela, a tu spada i ubistvo - navodi Bećirić. On dodaje da i ti snimci imaju ograničen rok trajanja i moraju se uništiti ukoliko se utvrdi da nisu vezani za istragu određenog krivičnog dela.

Protiv Zorana Marjanovića u toku je istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a on se tereti za teško ubistvo supruge Jelene, za šta mu preti od 10 do 40 godina zatvora.

Jelena Marjanović je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije sa više udaraca u glavu. Zoran je 15. septembra, posle 17 meseci istrage, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i trenutno se nalazi u pritvoru.

Pročitajte još: ADVOKAT TOMA FILA O SLUČAJU JELENE MARJANOVIĆ: Protiv Zorana NEMA DOKAZA!

#Jelena Marjanović

#Policija

#Vladimir Marjanović

#Zorica Marjanović

'