AKTUELNO

Oni će svojim iskazima doprineti rešavanju slučaja.

Tri nova svedoka u slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović biće saslušana danas u Višem javnom tužilaštvu.

Kako mediji saznaju, reč je o troje meštana naselja Crvenka u Borči (Radosava Marinković, Vid Stjepanović i još jedan muškarac) koji su kobnog 2. aprila 2016. godine, kada je pevačica nestala a zatim ubijena, bili u blizini nasipa. Naime, prema saznanjima medija, u pitanju su dva muškarca i žena koji su bili u neposrednoj blizini Marjanovića kada je Jelena nestala, od kojih se očekuje da ispričaju šta su tog 2. aprila videli na nasipu, ali i da se njihovim svedočenjem otkrije u koje vreme je Zoran bio sa ćerkicom na nasipu i da li je uopšte sa njima bila Jelena.

Kako mediji saznaju, od svedoka od kojeg se najviše očekuje da pomogne istrazi jeste Radosava Marinković, žena koja će se oko podneva pojaviti pred tužiocem, odnosno baka koja čuva koze na nasipu u Crvenki i koja je tog kobnog 2. aprila bila na svega nekoliko metara od Zorana i ćerkice Jane na nasipu.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Prema njenim pređašnjim izjavama koje je davala medijima, ali i komšiluku, ona je Zorana i Janu videla oko 17 časova na nasipu u Crvenki, a primetila ih je kada je čula da Zoran doziva ćerkicu i govori joj da se ne približava životinjama. Jelenu nije videla nigde.

Takođe, kako je pričala, ona je ostala na nasipu do mraka, odnosno do 19 časova, a prema njenim rečima do tada se ništa čudno nije dešavalo tamo. Tek sutradan je saznala da je u periodu dok je čuvala koze, na svega 500 metara od nje, krvnički ubijena pevačica.

Pročitajte još: Vladimir Marjanović NAPRAVIO FATALNU GREŠKU posle koje je usledilo Zoranovo hapšenje?

Podsećanja radi, u prethodne dve nedelje, od sedam svedoka koji su bili pozvani, svega troje njih dalo je iskaz - Jelenina sestra od strica Teodora, kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović i policajac kojeg je Zoran navodno pozvao odmah po Jeleninom nestanku, Boris Pucić. Članovi najbliže porodice Marjanović, Zoranov otac Vladimir, brat Miloš, majka Zorica i sin Uroš Marjanović odbili su da svedoče.

Kako su mediji pisali, od izjava koje su dosadašnji ispitani svedoci dali, najinteresantnija je izjava kume Vere Vukomanović, koja je pokušavajući da Zoranu da alibi, zapravo pokrenula lavinu pitanja, među kojima se izdvaja i ono - kada je zapravo Jelena nestala?

Naime, ona je tužiocu rekla da se sa pevačicom čula 2. aprila 2016. godine u 16.42 i da joj je Jelena rekla da trči. Prema izjavama Zorana Marjanovića, Jelena je tada već uveliko nestala i potraga za njom bila je u toku.

Zbog ovog ubistva koje je potreslo Srbiju i čitavu javnost diglo na noge, posle 17 meseci istrage, 15. septembra 2017. uhapšen je upravo Jelenin suprug Zoran Marjanović zbog sumnje da je oštrim predmetom čak devet puta do smrti krvnički udarao suprugu u glavu.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Zoran Marjanović ostaje u pritvoru

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu advokata Zorana Marjanovića na pritvor u kom se njihov klijent nalazi 16. septembra ove godine. Kako je saopšteno iz Višeg suda, krivično vanraspravno veće ove institucije u četvrtak je odbilo kao neosnovane žalbe Marjanovićevih branilaca, pa će prvoosumnjičeni za ubistvo Jelene Krsmanović ostati u beogradskom CZ. Sud je, takođe, odbio i žalbu Višeg javnog tužilaštva, a koja se takođe odnosila na određivanje pritvora.

Pročitajte još: Pojavila se NOVA SAZNJANJA o ubistvu Jelene Marjanović: Zoran išao nasipom u TUĐIM CIPELAMA?

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'