AKTUELNO

Saobraćajna nesreća na zlatiborskoj magistrali u mestu Sušica odnela je dva života - u sudaru dva vozlila na licu mesta stradao je policajac Marko Popović (36) iz Sevojna, a šestogodišnji dečak iz Beograda, koji se nalazio u drugom automobilu, podlegao je povredama nedugo posle udesa. Otac stradalog mališana S. Ć. (44) zbrinut je u užičkoj Opštoj bolnici.

Nesreća se dogodila u 6.20 ujutru, na mostu Krivaja, kada su se sudarila dva automobila "opel astra". Prema prvim podacima iz istrage, automobil u kome se nalazio S. Ć. iz Beograda sa svojim šestogodišnjim sinom, pod još nerazjašnjenim okolnostima prešao je u levu kolovoznu traku krećući se iz pravca Užica prema Zlatiboru. Auto je direktno udario u "opel astru" u kojoj se nalazio Marko Popović iz Sevojna, inače policajac koji se vraćao sa Zlatibora, iz treće smene.

Marko Popović je od siline udara stradao na licu mesta, gde su ubrzo stigle vatrogasne ekipe iz Užica.

- Vatrogasci su iz olupine izvukli dečaka, koji je u tom trenutku još davao znake života - reči su vozača iz kolone koja se stvorila posle udesa.

Dečak je transportovan prvo u užičku Opštu bolnicu, a zatim je zbog težine povreda prebačen u Beograd. Uprkos naporima lekara da ga spasu, to zbog težine povreda nije bilo moguće i mališan je ubrzo preminuo.

Otac dečaka, S. Ć., prebačen je u užičku bolnicu na dijagnostiku i prema rečima lekara on nije životno ugrožen. Prve analize pokazale su da on nije bio pod dejstvom alkohola, a istraga će utvrditi zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom. Pretpostavlja se da je zaspao za volanom.

S. Ć. je sa šestogodišnjim sinom iz Beograda krenuo put Nove Varoši, odakle je rodom.

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju tela stradalog dečaka i policajca. Ukoliko to bude moguće, biće urađeno i veštačenje automobila kojim je upravljao S. Ć.

Stradali policajac Marko Popović živeo je u Sevojnu, a iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima", navodi se u saopštenju MUP.

OTAC ZADOBIO LAKŠE POVREDE

Otac dečaka prošao je sa lakšim telesnim povredama zbog kojih je prebačen u užičku bolnicu na dijagnostiku. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, S. Ć. je sa sinom rano krenuo iz Beograda u novovaroški kraj povodom Zadušnica. Za sada je samo pretpostavka da je zaspao za volanom.

Prilikom uviđaja dreger je pokazao da S. Ć. nije bio pod dejstvom alkohola, ali mu je uzeta krv koja će biti upućena na analizu.

MUČNA PRIČA POPOVIĆA

- U šoku smo nakon što smo čuli da je Marko Popović stradao u nesreći - pričali su juče u rodnim selu mladog policajca.

Prema rečima suseda, godine 2008. na isti način u saobraćajki stradao je i Markov otac.

Znamo da se vraćao iz noćne smene jer on radi na Zlatiboru, dok živi sa porodicom u Čajetini. Iza sebe je ostavio dvoje dece iz prvog braka, dok ima i ćerkicu od dve godine iz drugog braka.

Autor: