AKTUELNO

Anđelija Arbutina Šarenac (55), bivša košarkašica i supruga poznatog novinara, napadnuta je u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, i tom prikom je zadobila teške telesne povrede.

Nemili događaj odigrao se u sredu oko 20 časova, a svemu je prethodio sudar.

Za volanom "forda"

- Anđelija je bila za volanom "forda", a sa njom u autu je bila i njena ćerka (14). U jednom trenutku, došlo je do sudara, a kako se sumnja, u Anđelijin automobil udario je "volvo". Posle saobraćajne nezgode, vozač "volvoa", N. J., izašao je iz kola i napao Anđeliju - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje, da je ude, prema prvim rezultatima istrage, izazvao vozač "volvoa", N. J.

- I Anđelija je izašla iz auta, verovatno da bi videla štetu i da bi pozvali policiju. Međutim, N. J. je odmah grubo krenuo prema njoj. Počeo je da viče i da je vređa. Strašno je psovao i svašta joj je rekao. Anđelijina ćerka je takođe izašla iz auta, kako bi odbranila majku od nastrataja pomahnitalog čoveka, ali je on još više pobesneo i počeo je da gura Anđeliju.

U jednom momentu ju je baš jako gurnuo, da je ona pala i udarila rukom o pločnik, a krenuo je i na devojčicu, ali nju nije fizički povredio - prepričava izvor i dodaje da je Šarenčeva žena od siline udarca prilikom pada polomila zglob.

- Pukao joj je zglob na levoj ruci. Maloletna devojčica nema povrede, a na lice mesta navodno je došao i Slobodan Šarenac - rekao je naš sagovornik. Nakon što je žena pala, N. J. je pobegao s lica mesta, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

- Nasilnik je vređao i policajce. Odvezen je na VMA kako bi bio testiran na narkotike i alkohol. Protiv N. J. biće podneze odgovarajuće krivične i prekršajne prijave, a slučaj je predat Trećem osnovnom javnom tužilaštvu na dalji rad - dodao je izvor.

Novinari Kurira pokušali su da stupe u kontakt sa Slobodanom Šarencem i njegom suprugom Anđelijom, ali oni nisu odgovarali na pozive i poruke.

Legendarna košarkašica

Inače, Anđelija Arbutina Šarenac je legendarna srpska košarkašica, osvajač Olimpijskog srebra, kao i dve evropske i jedne svetske vicešampionske medalje. Najpoznatija je po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu i pobedničkom košu u polufinalu, kao i višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu. Najveći deo svoje karijere provela je u Crvenoj zvezdi.

#Anđelija Šarenac