AKTUELNO

U Bačkoj, Banatu, Sremu i Beogradu danas je na snazi žuti meteo alarm zbog magle, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno

Nakon jučerašnjeg dana koji je bio pravi prolećni, sa temperaturama koje su išle skoro do istorijskog maksimuma, svanuo je tmuran, maglovit i hladan dan.

RHMZ jutros je najavio da nas posle maglovitog jutra očekuje umereno oblačno vreme ponegde sa sunčanim intervalima, sa temperaturama koje će ići do desetog podeoka. Najniža temperatura je bila od dva do 10 stepeni u nekim mestima Srbije, a prema merenjima je jutros u pet sati bilo najhladnije u Sjenici gde je temperatura bila jedan stepen ispod nule.

Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ kaže da je u temperaturna razlika od mesta do mesta velika.

- Zbog zadržavanja magle i niskih oblaka koji sprečavaju sunčevo zračenje u Beogradu je trenutno 10,4 stepeni, a u Zaječaru je 29 stepeni - rekao je on danas oko 14 časova.

Podsetimo, u Bačkoj, Banatu, Sremu i Beogradu danas je na snazi žuti meteo alarm zbog magle, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vreme narednih dana

U četvrtak nakon jutarnje magle ponegde, tokom dana sunčani periodi sa malo oblaka. Vetar slab promenljivog pravca, a krajem dana jugoistočni u pomoravlju i podunalvju. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 4°C do 11°C, a maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče suvo.

U petak toplije uz sunčane intervale i umeren jugoistočni vetar u košavskom području, a u južnom Banatu pojačan. U petak krajem dana dolazi do naoblačenja na severu i zapadu Srbije. U subotu svežije uz povremenu kišu, a u nedelju još hladnije sa kišom. U ponedeljak prestaje kiša.