AKTUELNO

SLUČAJ SE PRIVODI KRAJU!

Kod izvesnog mladića iz Borče, kako nezvanično saznaju mediji, pronađen je mobilni telefon, za koji postoje indicije da ga je povremeno koristila Jelena Marjanović, ubijena pevačica. Navodno, ovaj aparat je ona krišom upotrebljavala, bez znanja ostalih ukućana. U toku je detaljna provera da li je telefon zaista njen, jer bi to mogao da bude jedan od ključnih tragova u rasvetljavanju monstruoznog zločina!

Mladić je priveden i sa njim je obavljen informativni razgovor, čija se sadržina drži u tajnosti. Njemu je, prema nezvaničnim saznanjima, aparat oduzet i u toku je veštačenje. On je prethodno detaljno objasnio kako je došao do tog mobilnog telefona.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Za nekoliko dana u Višem javnom tužišatvu u Beogradu biće nastavljeno ispitivanje svedoka u istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića, Jeleninog supruga, koji je, trenutno, jedini osumnjičeni za njenu smrt. Kako saznajemo, biće saslušani svedoci sa nasipa Crvenka, odnosno oni koji su tog popodneva bili u ovom delu Borče, nedaleko od kanala.

Oni, međutim, nisu bili od velike koristi ni policiji, jer nisu bili sigurni u vreme i dan kada su videli Zorana, Jelenu i njihovu ćerku Janu, kako stižu na nasip. Kao svedoci iskaze će dati i žena koja je čuvala stoku, kao i toliko u javnosti pominjani biciklista.

Snimljeni pozivi Hitnoj pomoći

Zabeleženi su i snimljeni i Marjanovićevi pozivi Hitnoj pomoći, gde se raspituje da li je slučajno neko dovezao Jelenu, kao i prijava njenog nestanka policiji u PU Beograd. - U krivičnoj prijavi, koju je policija dostavila tužilaštvu, kao i u naredbi o sprovođenju istrage, naveden je, u ovom trenutku, glavni dokaz protiv Zorana Marjanovića, kojim se trenutno raspolaže - kaže sagovornik. - Reč je o blatu sa njegovih pantalona i iz Jelenine kose. Veštačenjem je utvrđeno da su sličnog hemijsko-mineralnog sastava.

Svedoka ubistva Jelene Marjanovića, nažalost - nema! Ova činjenica provejava iz spisa predmeta koje je policija dostavila Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, zaduženog za istragu ovog zločina. Šta se dogodilo tog kobnog dana, 2. aprila prošle godine, oko 17 sati na nasipu Crvenka u Borči - zna samo zločinac!

Policija je odmah na početku detaljno pregledala mobilni telefon, koji je pronađen nedaleko od tela ubijene pevačice. On je veštačen i detalji sa baznih stanica i analiza komunikacija predati su, takođe, tužilaštvu.

- Jelena se u 16.42 čula sa kumom Verom, a u 16.49 sa majkom, tog 2. aprila - navodi izvor medija. - Komunikacija je ostvarena, zabeleženo je da su obavljeni razgovori koji su trajali od 10 do 30 sekundi. Od tog trenutka, tačnije od 16.50 pa nadalje bilo je poziva, ali ne i njenog odgovora.

Policija je veštačila i telefon Zorana Marjanovića. Utvrđeno je da je on nekoliko puta pozivao suprugu od 17 sati, a da je posle toga počeo da "okreće" i ukućane, prijatelje... Pozvao je i svog poznanika u policiji, koji ga je posavetovao da se javi u Policijsku upravu Beograd i prijavi nestanak.

Pročitajte još: KUMINO SVEDOČENJE OBARA MARJANOVIĆEV ISKAZ: Na saslušanju iznela OVAJ DETALJ i potpuno ŠOKIRALA TUŽILAŠTVO?!

'