AKTUELNO

Trudnica iz okoline Čačka, koja je u subotu ujutro pokušala suicid, nije životno ugrožena, njena devetomesečna trudnoća je stabilna, a plastični hirurzi na GAK UKC Kragujevac saniraju njene opekotine.

Dok se ona oporavlja istraga se suočava sa brojnim nelogičnostima, počev od načina na koji je pokušala sebi da oduzme život, pa do toga gde je provela noć, kao i jutro uoči pokušaja samoubistva.

Tridesetjednogodišnja trudnica ima još troje maloletne dece, iz prethodnog braka, koja žive sa ocem u selu u blizini Kraljeva.

- Sadašnji partner žene pozvao je u subotu policiju rekavši da je na strnjištu, par stotina metara od kuće, pronašao kantu s gorivom i tragove paljevine. Na licu mesta smo zatekli i donji deo trenerke, takođe nagoreo. Prema onome što smo videli, nema sumnje da je žena i na ovom mestu pokušala spaljivanje, ali verovatno neuspešno - kaže naš izvor iz policije dodajući da su tragovi stari i da ne liči na fingiranje. Međutim, prema prirodi opekotina istraga i dalje smatra da su one nastale od vrele tečnosti, u šta su uvereni i lekari.

Podsećamo, policija je tokom uviđaja u kući supružnika, na šporetu "smederevcu" zatekla poveći prazan lonac. Podsećamo, i trudnica je policiji rekla da se posula benzinom i zapalila.

- Mi u ovoj stvari nemamo ništa novo, vanbračni supružnik žene je ponovio priču koju je istrazi dao i dana kada se incident dogodio. Rekao je da je te večeri došao kući s posla kasno, te da je trudnicu zatekao u sobi da gleda TV. Nije sporio da je bio u alkoholisanom stanju. Kaže da je ubrzo legao da spava, a kada se ujutro probudio, oko 6.30 nje nije bilo u kući. Nije znao gde je i kako žena provela noć. Zatekao je rano ujutru u pomoćnom objektu pored kuće (mlekaru), prekrivenu ćebetom kako ječi. On je odmah pozvao Hitnu pomoć, misleći da se ona porađa. Kada su lekari stigli, ona je bila bez donjeg dela trenerke, prekrivena ćebetom - kaže naš izvor dodajući da žena prilikom davanja izjave nijednog trenutka nije dala osnov sumnji da je trpela nasilje, što u konkretnom slučaju znači da nema krivičnog dela.

Prema rečima prof. dr Aleksandre Dimitrijević, direktora GAK UKC Kragujevac, trudnoća i zdravstveno stanje Čačanke su stabilni. Dr Dimitrijević je dodala da je opservacija opekotina, kojom se bave plastični hirurzi, jedini razlog hospitalizacije na klinici kojom rukovodi.