AKTUELNO

Trudnica iz Čačka (31) koja se danas zapalila stigla je pre pola sata u UKC Kragujevac i nije životno ugrožena, potvrdila je prof. dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekoligiju i akušerstvo UKC Kragujevac.

- Trudnica je trenutno u dobrem opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora porevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Nemamo dokumentaciju o prethodnim pregledima iz aktuelne trudnoće, tako da procenu gestacije ne možemo baš precizno da izvršimo. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da se radi o terminskoj trudnoći, tj. da je u devetom mesecu - kaže za Kurir prof. Dimitrijević.

Doktorka Dimitrijević dodaje da trudnica ima opekotine i da je odmah konsultovan i plastični hirurg.

- Procena je da je zahvaćenosti tela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga. Trenutno čekamo psihijatra da dođe u konsuiltaciju, za sada nemamo procenu njenog psihičkog sttanja - navodi prof. dr Dimitrijević i dodala da nemaju dokumentaciju o njenim trudnoćama od ranije, već samo znaju da je ovo četvrta trudnoća po redu.

Trudnica se zapalila u selu u okolini Čačka, a inače je njeno prebivalište prijavljeno u Vrnjačkoj Banji.

#trudnica

#Čačak