AKTUELNO

Veljko Belivuk je na jučerašnjem ročištu u Specijalnom sudu, izašao za govornicu i izjavio da nije kriv.

On je pred sudom rekao da su razgovori montirani, a fotografije iz kuće strave fotošopirane.

Belivuk je za sudsku govornicu iz boksa za optužene izveden u pratnji zatvorskih stražara. Za govornicu je stavio i svesku na kockice, u kojoj je zapisao beleške. On je iskoristio svoje vreme da ponovi da im je sve ovo "napakovano", "izmontirano", uključujući i dokazne fotografije koje je pribavilo tužilaštvo.

Oštar nastup imao je i Miljković. On je kazao da "žrtve nisu bili studenti teologije“ i da „ako nema obdukcionog nalaza, čovek nije mrtav“. Za suprugu Zdravka Radojevića je rekao da ga ona verovatno i dalje krije. Svedoke saradnike nazvao je patolozima pod hipnozom.

Na ročištu nije bio prisutan optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj je ova grupa ubijala svoje žrtve, jer se nalazi u izolaciji zbog zaraze koronavirusom. To je razlog zbog kog druga optužnica koja Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 osoba tereti za dva teška ubistva nije pročitana.

Advokat Nikola Ristović, koji je inače otkazao angažovanje svim svojim klijentima u ovom postupku, rekao je da je u sudnici danas tražio da se poruke sa Skaj aplikacije proglase nezakonitim dokazom i da se više neće pojavljivati na suđenju.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić

Pripremno ročište u postupku biće nastavljeno danas izjašnjavanjem tužilaštva na predložene dokaze odbrane.

Advokat Jovanka Zečević smatra da je odbrana Belivuka i Miljkovića bila filmska i očekivana, mada da će ovaj broj svedoka saradnika biti dovoljan da se svi dokazi potvrde.

- Mislim da je odbrana koju su izneli je očekivana. Imajući u vidu da je njihova glavna odbrana da se dokaže da se njihov DNK ne nalazi na mestu izvršenja tih dela. Njihovo nastup je ono što smo često gledali i u filmovima odnosno da sama smrt ne znači da se desilo i ubistvo - rekla je Zečević.

- Svi sada pokušavaju da tako što će postati svedoci saradnici dogovore znatno manju kaznu u startu. Na taj način će izbeći ogromnu kaznu svako od njih za koga se dokaže dobiti. Pitanje je da li sada baš sve možemo pretvoriti u svedoke saradnike i da nemamo više ni jednog okrivljenog. Mislim da će ovaj broj koji se do sada navodi dovoljan da se definitivno potvrditi sve one dokaze koje ima tužilaštvo - rekla je Zečević.

Autor: